Ботев ПловдивФутбол

Колкото и да е трудно, Ботев (Пд) ще опита да се събуди от съня за Купата и закратко да се пренесе в шампионата…

Този следобед от 17:30ч. отборът на Ботев (Пд) гостува на Славия на ст.”Васил Левски” в София в среща от третия плейофен кръг на втората “осмица”.

През седмицата “канарчетата” постигнаха важна победата срещу Верея с 0:1 в първия 1/2 финален мач от турнира за Купата на страната. Реваншът със старозагорци е в сряда (26 април) на стадиона в кв.Коматево.

Славия ще търси шанс да настигне Ботев, който е с четири точки напред в класирането със своите 38. В последните си 10 шампионатни срещи Славия и Ботев не завършиха нито веднъж наравно – 6 победи за белите и 4 за канарчетата. Последното реми бе 2:2 на „Овча купел” на 1 март 2013 г.

Сърбинът Иван Чворович (Ботев Пд) е пред своя 125-и мач в българското първенство. Повече от него има само един от чужденците вратари в историята на Първа лига – неговият сънародник Урош Голубович с 204.

Тодор Неделев (Ботев Пд) е един от едва тримата футболисти в елита през сезона едновременно с двуцифрен брой голове и асистенции в сметката си (11 плюс 12), останалите са от Лудогорец – Марселиньо (12+13) и Вандерсон (10+14).

От разширения състав на “жълто-черните” за двубоя отпадна наказаният за една среща нападател Фернандо Виана, а треньорският щаб реши да не включва в групата друг състезател на мястото на бразилеца. Срещата на ст. „Васил Левски“ пропуска и Крум Стоянов, който продължава да лекува травма в аддуктора.

Вероятен стартов състав на Ботев (Пд):

Иван Чворович, Лазар Марин, Цветомир Панов, Радослав Терзиев, Виктор Генев,Лъчезар Балтанов, ЯЯ Меледже, Тодор Неделев (к), Атонио Вутов, Фелипе Бризола, Омар Косоко

Само 17 “канарчета” отлетяха за София

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker