Левски СофияПърва Лига

Кокала избуха: Левски трябваше да обяви фалит! Литекс имаха 35 хиляди прасенца от “В” група

Бившият футболист и треньор на Левски Емил Велев даде интервю за Блиц, коментирайки последните събития в любимия му клуб. Кокала отчита за грешка решението на Станимир Стоилов да си тръгне от „Герена“ точно преди дербито с ЦСКА.

– Г-н Велев, какво е мнението ви за ситуацията в Левски и изненадан ли сте от напускането на Станимир Стоилов?
– Случващото се е много лошо за Левски. Сега никой не знае какво ще се случи. Напускането на Мъри беше изненадващо. Благодаря, че ме търсите за мнение, защото от „Герена“ никой не се сеща. Не са ме попитали за нищо, те обичат да си вършат нещата сами и никой да не им се бърка. Сега обаче – с всичките тези приказки и разкрития, които чуваме от Мъри и Сираков, ставаме свидетели на неща, които са нездравословни за Левски.

– Смятате, че никой не знае какво ще се случи с Левски, но мажоритарният собственик Наско Сираков обяви, че ще спаси клуба и не е притеснен за лиценза.
– Според мен и той не знае какво ще се случва. Потайте го, нека да каже. Имаше големи разминавания в изказванията на Мъри и Сираков. Беше логично Мъри да изчака мача с ЦСКА и тогава да напусне.

ТОП Бонуси За Месеца

🎁До 300 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁 50 БЕЗПЛАТНИ ЗАВЪРТАНИЯ ЗА НОВ КЛИЕНТ🎁

Вземи бонус

Бонус Комбо - 30лв. залог БЕЗ РИСК - Ранно Изплащане и още много други са активни в Palms Bet. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁До 550 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в WINBET ползвай Партньорски код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁150 Безплатни Завъртания + до 1500 лв🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

– Вие на коя страна заставате и кого подкрепяте – Сираков или Стоилов?
– Не заемам позиция, но лошото е това, на което ставаме свидетели – феновете вече са разделени. Пагубно е за Левски случващото се. Феновете спасиха клуба, а сега са на двата полюса. Излишно е да обвинявам единия или другия. Щом Сираков и Мъри са направили тези изказвания, значи са ги премислили преди това. Не знаем точно каква е истината. Въпреки че Стоилов не казва нищо против Сираков, явно има нещо, което е скрито за широката аудитория. Но като всичко в България няма да остане скрито-покрито, рано или късно ще се разберат нещата. Генералният спонсор неправилно е обвиняван. Palms Bet все пак помогна на клуба и продължава да го прави. Може би от самото начало трябваше да се изясни цялата картинка – какво се дава, какво се взима, а не сега Мъри да разкрива за въпросните 10% oт приходите в клуба, които отивали за спонсора. Това трябваше да се знае от влизането на Palms Bet в клуба.

⚽ 30 лв. БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ + 300лв. БОНУС ЗА МАЧОВЕТЕ ДНЕС ➡️

– Изненадан ли сте от отстраняването на изпълнителния директор Ивайло Ивков от клуба?
– Там пък не разбрахме точно какво стана и за какво е войната, нищо конкретно не се спомена. Истината е, че става дума за пари. Българска работа – все за пари се караме. Кой и къде ги изхарчил? Какво можело да се направи… Защото това с НАП е пълна партенка. В България толкова много хора са покровителствани от НАП, там само дребни риби хващат, а големите никой не ги пипа. Не мисля, че проблемът между Сираков и Ивков е НАП. В световен мащаб много клубове са в огромен минус, дължат милиони към държавни институции, Левски е някаква трохичка в сравнение с големите.

tribunasofia

– Какво очаквате да се случи в близко бъдеще?
– Лошото е, че феновете ще се обезверят и ще спрат да ходят на мачовете. Най-добре беше Левски да отиде в четвърта дивизия. Трябваше да се обяви фалит и да се започне от нулата. Така, както ЦСКА направи. При тях имаше повече публика на мачовете им във „В“ група. За имената и емблемата им всички знаем измамата каква е – Етрополе, Литекс (Ловеч), ЦСКА, но те тръгнаха от аматьорския футбол, даже спечелиха Купата на България, 35 хиляди прасенца имаше на стадиона на финала срещу Монтана, който аз водех тогава. Шапка им свалям, направиха това нещо, извървяха трудния път и като феникс от пепелта изникнаха. Сега дори се борят за шампионската титла, а ние какво – постоянно повтаряме, че сме спечелили една Купа на България след 13 години мъки. Много важно. Трябваше да се започне от нулата. А не сега да имаме притежател на акции, в световен мащаб няма такъв прецедент. Всичко е сбъркано в Левски. С всичко случващо се съм против – и това, което направи Мъри, и това, което сътвори Сираков. Всичко е заради пари, за много пари, от там идват проблемите. А всички се бият в гърдите, че са левскари, спасители на Левски…

⚽ 30 лв. БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ + 300лв. БОНУС ЗА МАЧОВЕТЕ ДНЕС ➡️

– Надявате ли се отново да заработите на „Герена“?
– Не тая надежда да се върна. Целите си в Левски съм ги постигнал – и като футболист, и като треньор. А това, че след 2009 година не съм потърсен все още, красноречиво говори, че има много голяма завист от това, което съм направил в Левски. Но това е типична черта за българина. Последната шампионска титла Левски спечели с мен – 2009 година, след което виждаме какво се случва. Как може изобщо да се позволява серия от 11 поредни мача без победа? Това и да царуваме не можем да го постигнем. С Божката домакина да бяхме играли, все щяхме да победим в един-два мача.

bet365
– Кой трябва да заеме поста на Станимир Стоилов и да води Левски срещу ЦСКА?
– За мача с ЦСКА не е нужен треньор. Футболистите могат да го изиграят сами. Съперникът е първи, уникален дразнител са и трябва да ги победим точно в този момент.

– Искате ли да кажете нещо на Сираков и Стоилов?
– Няма смисъл. Това, което направиха, не беше хубаво за Левски. Обстановката се трови от година и нещо – кой какви пари дал, кой защо ги дал, откъде се взимат, комисионни и др. Изобщо не са добре нещата. Боли ме за любимия клуб, аз съм се родил левскар и такъв ще умра.

Betano официално е в България с Уникални Бонуси за Нови Клиенти – ВЗЕМИ ГИ СЕГА

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker