Локомотив ПловдивФутбол

Кирил Котев: Всички ще се съобразяват с “Локо” този сезон

Кирил Котев отново е част от “Локомотив” (Пд). Един от любимците на “черно-бялата” публика, който бе с голяма заслуга за шампионския триумф от 2004 г., подписа с клуба през миналата седмица и вече записа един мач. Котев се събра в отбора с още доста опитни футболисти, с които ще трябва да стабилизират лъкатушещия в последните години “Локомотив”. За ситуацията в клуба и отбора, за това как си тръгна от “Черно море” и какво да очакваме от “черно-белите” през новия сезон, Кирил Котев говори пред “7 дни спорт”.


– Киро, завърна се в “Локо” (Пд), как се чувстваш отново в отбора, с който стана шампион на България?
– Вкъщи си е най-добре. Всичко е наред, надявам се да сглобим добър отбор и да ни върви до самия край на първенството.
– Има ли ги вече основите за такъв добър отбор?
– Събрани сме много добри футболисти, но като игра има още какво да се желае. Тепърва трябва да навлизаме във форма и да подобрим представянето си в мачовете.
– Има две седмици до началото на първенството, ще ви стигнат ли те?
– Мисля, че да. Има достатъчно време, повечето момчета сме играли заедно и се познаваме. Нужно ни е да изградим малко по-голям синхрон помежду си. С течение на времето и тренировките мисля, че ще се получат нещата.
– Беше ли ти трудно да решиш да се завърнеш в “Локомотив”?
– Не, освен това от България нямах други варианти за продължаване на кариерата си. Изчаках малко за чужбина, евентуално ако изникне нещо, но не се получиха нещата и нямаше какво толкова да мисля дълго време.
– Защо не се стигна до трансфер в чужбина?
– Няма смисъл да преминаваш в чуждестранен клуб, когато офертата не те устройва. Изчакваш нещо по-добро и това е.
– Раздялата ти с “Черно море” бе доста неочаквана, защо се стигна до нея?
– Не е било неочаквано. Имах предложение за нов договор, но изчаквах да играя на финала за купата срещу “Левски”. Моят договор изтичаше точно в деня на мача, но треньорското решение беше да не играя в двубоя. Решението да не преподпиша беше мое, но наистина изчаквах да играя във финала. Не получих такъв шанс, но така е решил треньорът и няма никакъв проблем в това.
– Яд ли те е, че не игра в този финал?
– Първоначално ме беше яд, но след като победихме, това е било правилното решение.
– С какви чувства си тръгна от “Черно море”?
– С добри, все пак 2 години бях там. Отборът вървеше в правилна посока и се развиваше все по-добре с всяка изминала година. Оставих много добри приятели на “Тича” и си тръгнах с много добри чувства.
– Ще има ли допълнителна тръпка в мачовете срещу варненци тази година в теб?
– Разбира се, че ще има малко по-голяма тръпка, но не сме юноши да ги мислим чак толкова много тези неща. Излизаме срещу тях, надявам се да ги победим и гледаме напред.
– Какви ще са целите пред “Локо” (Пд) през новия сезон?
– С оглед на футболистите, които сме събрани, мисля, че всички ще се съобразяват с нас. Няма поставени цели пред нас. Искаме да се класираме колкото се може по-напред. Мисля, че ще успеем в много от мачовете.
– Имаше ли нужда ръководството да те увещава и да те убеждава да подпишеш с клуба?
– Не, аз бях запознат със ситуацията в “Локомотив” дори когато не бях част от отбора. През цялото време съм поддържал връзка и съм имал контакти с футболисти в отбора и с ръководството. Знаех какво е положението в “Локо” и не е имало никакви проблеми да се разберем с ръководството да подпиша договор. Те бяха наясно какво очаквам аз и въобще не е имало проблеми и нужда от обещания и увещаване.
– Имате ли уверението на новите шефове, че клубът няма да има проблеми като тези, които имаше през миналата година?
– Ситуацията е стабилизирана в момента, даже се надяваме да се подобри. Никой не мисли за лошите моменти от миналата година. Знаем, че като цяло ситуацията в България е трудна, и всички сме наясно какво е положението в “Локомотив”.
– Последните години бяха по-скоро негативни за отбора. Има ли притеснения, че отново ще сте в долната половина на таблицата и по-близо до изпадащите?
– С оглед на футболистите, които сме в “Локомотив” в момента, въобще не мислим за подобно нещо. Събрани сме опитни играчи, с много мачове както в България, така и в чужбина. Въобще не си помисляме, че можем да сме в битката за оцеляване.
– Ти чувстваш ли се като един от хората, от които ще зависи най-много доброто представяне на отбора през сезона?
– Всички в отбора са важни, не само аз или някой друг. Не трябва да се разделяме на по-опитни и неопитни.

Дарин Димитров/ “7 дни спорт”

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker