Анализи и коментариБотев ПловдивФутбол

Как игра Ботев срещу Оборище? Вижте анализът на TribunaPlovdiv.bg

Отборът на Ботев Пловдив изигра третата си контрола за 2015 година, като успя да победи с 2:1 лидерът в Югозападната “В” група Оборище Панагюрище. До момента Ботев записа само победи в контролите си 1:0 срещу Берое и 1:0 срещу Ботев U21, като срещата се игра вчера и беше пред закрити врати, в нея взеха участие едната част от играчите от първия отбор на тима.

На вратата за Ботев беше Михаил Иванов, стражът на “жълто-черните” отново показа, че на него може да се разчита. Той направи добри спасявания и следеше играта като излезе на 4 пъти да изчисти топката преди играч на гостите да я достигне. За попадението нямаше вина, защото преди това той отрази силно центриране, а при добавката Деян Борисов реализира.

Лазар Марин отново се включи много добре и беше доста активен особено през първото полувреме. Марин отправи и хубав и силен удар през първата част, но той беше избит в корнер от вратаря Яначков. В защитата Марин нямаше много работа, но се справи също добре, а през второто полувреме се поизгуби, но причината беше, че по неговото крило Ботев рядко атакуваше.

Ромен Инез изигра стабилен мач за Ботев, като все пак може и да потърсим някаква вина за гола на Оборище, защото Борисов се измъкна именно в центъра на защитата на Ботев и необезпокояван изравни резултата, след като Иванов успя да отрази центриране.

Същото се отнася и за Пламен Николов, и двамата централни защитници обаче нямаха много работа през двубоя.

Йордан Христов направи много добро второ полувреме, като направи няколко много добри пробива, като при единият от него Божидар Васев можеше да вкара трети гол, но ударът му срещна напречната греда.

Божидар Васев определено беше един от най-добрите на терена днес, отново се видя, че Васев се чувства много по-добре по крилото, а не както беше използван през повечето време през първия полусезон на бека. Пред Васев се откриха и 3 чисти голови положения, при първото той беше изведен чудесно от Мариян Огнянов и вкара за 2:1, при следващото положение Иршак го изведе много добре, но той не успя да намери очертанията на вратата, а при третото Данчо Христов центрира, а той от легнало положение успя да нанесе удар, който срещна напречната греда.

Томаш Иршак отново направи много силен мач, чехът се чувстваше отлично в средата на терена и нямаше сгрешен пас. Той можеше и да реализира, като хубав удар от воле беше отразено от вратаря на Оборище. Даде и хубав пас към Васев, като малко не достигна на крилото да реализира.

Мариян Огнянов също се представи на ниво, даде и асистенция като изведе чудесно зад защитата на Оборище Васев, който вкара за 2:1.

Лъчезар Балтанов също може да бъде отличен, направи добър мач, в който имаше и два шанса да отбележи.

Иван Цветков имаше само един шанс да отбележи, но като цяло положенията пред него днес липсваха, играеше зад Чунчуков в надението на Ботев. Отново показа невероятен контрол на топката и не сгреши пас.

Цветелин Чунчуков имаше няколко възможности, но не успя да ги реализира. Определено не изигра най-добрия си мач.

Ботев: Михаил Иванов, Йордан Христов, Роман Инез, Лазар Марин, Пламен Николов, Томаш Иршак, Мариян Огнянов, Иван Цветков, Божидар Васев, Лъчезар Балтанов, Цветелин Чунчуков

 Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв >>

Подобни

Един Коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker