бетано най-добър сайт за слот игри
Анализи и коментариФутбол

Историята се повтаря – при 2:6 Виктор Генев бе запазен за Маритимо, а днес – Пламен Димов е наказан!

Този следобед Ботев (Пд) ще има тежката задача да спре устремилия се към титлата в българския шампионат отбор на ЦСКА-София на ст.”Българска армия” в София.

В последния кръг “армейците” победиха Лудогорец (2:0 в Разград) и така скъсиха дистанцията на върха в подреждането на 2т., между себе си и шампионите. Днес задача на “канарите” ще бъде още по-трудна, като имаме предвид, че “червените” са с най-добрата атака в шампионата – 35 гола. За радост на защитата на Ботев (Пд) голмайсторът на Първа лига (13 попадения) Фернандо Каранга днес няма да бъде на разположение на Стамен Белчев, поради наказание.

В редиците на пловдивчани обаче също има кадрови проблеми, а големият отсъстващ се казва Пламен Димов. Основният стълб в защитата на тима е наказан заради натрупани картони. На негово място по всяка вероятност ще застане или юношата Кристиян Димитров, или преквалифицираният ляв бек Йордан Минев (вариант, който се обсъжда на дълго и на широко в последните дни).

Подобна ситуация – с отсъствието на важен човек в сърцето на защитата на Ботев (Пд), се повтори и при гръмката загуба с 2:6 от същия съперник преди няколко месеца.

Тогава, в третия кръг на Първа лига, “жълто-черните” посрещнаха на своята база в кв.Коматево вдъхновения тим на ЦСКА-София. Сякаш мислите на домакините бяха насочени изцяло към предстоящия реванш от третия кръг на Лига Европа с Маритимо на о.Мадейра.

Николай Киров бе оставил трима основни играчи да почиват – Виктор Генев, Тодор Неделев и Омар Косоко. Косоко впоследствие се появи в игра и отбеляза гол, но ярката празнина бе в защита.

Там до Димов застана правещият дебют за сезона Радослав Терзиев. Резултатът от тази рокада? 6 гола във вратата на Чворович и най-тежката загуба за Ботев (Пд) от години насам.

Неприятното бе, че юношата на “канарите” не бе играл от почти 2 месеца, след като се контузи при подготовката на тима преди европейските мачове срещу Партизани (Тирина). Така двубоят срещу “армейците” бе първи за Радо от финала за Купата срещу Лудогорец в края на май.

Самият Терзиев бе неизменен титуляр преди пристигането на Димов през лятото. При похода към Купата, през втората половина на миналия сезон, двойката в защита бе съставена от Терзиев-Генев.

Заради подписа на Димов и контузията през лятото, Терзиев бе принуден да седне на пейката. До напускането на Генев, който в края на август пое към Израел. Това понамали конкуренцията в тази зона на терена, а няколкото опита за намиране на достоен заместник на напусналия играч не се увенчаха с успех. По всяка вероятност това ще стане през зимната пауза.

Пламен Димов от своя страна е пропуснал само 1 мач от началото на сезона в Първа лига (при победата над Славия с 3:2 в София във втория кръг). С екипа на Ботев (Пд) той има общо 21 двубоя – 14 в Първа лига, 6 в турнира Лига Европа и 1 в мача за Суперкупата, където се оказа големият герой за трофея на “канарите”.

99
Чворович
23
Минев
18
Терзиев
70
Димов
2
Панов
14
Меледже
6
Алваро
25
Стоянов
17
Балтанов - к
7
Бризола
9
Виана

Стартовата единайсеторка на Ботев (Пд) в двубоя срещу ЦСКА-София при загубата с 2:6

Факт е обаче, че преди втория мач за сезона срещу ЦСКА-София Николай Киров има заплетен казус за решаване в зоната на централните защитници. Кой ще си партнира с

Други отсъстващи от разширения състава за днешната среща са ЯЯ Меледже, Кристиан Добрев и Радослав Апостолов. В него пък попадат Крум Стоянов, Густаво Алфонсо и Цветомир Панев, които са възстановени напълно от травмите си.

Групата на Ботев (Пд) за гостуването на ЦСКА-София:

Иван Чворович, Даниел Кайзер, Цветомир Панов, Радослав Терзиев, Йордан Минев, Кристиан Димитров, Лазар Марин, Алваро Юлиано, Серкан Юсеин, Крум Стоянов, Тодор Неделев, Тони Тасев, Фелипе Бризола, Лъчезар Балтанов, Дуде Ндонгала, Густаво Афонсо, Стивън Петков, Фернандо Виана./БТА

Интересни факти и статистика преди ЦСКА-София – Ботев (Пд)

Интересни факти и статистика преди ЦСКА-София – Ботев (Пд)

Интересни факти и статистика преди ЦСКА-София – Ботев (Пд)

Снимка: botevplovdiv.bg

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker