БотевФутбол

Иван Тотев ще се срещне с директорите на Ботев (Пд)

През следващата седмица кметът на Пловдив Иван Тотев ще разговаря с ръководството и собственика на Ботев, за да се разбере какво се случва с подновяването на строежа на стадион „Христо Ботев“. Преди дни феновете на „канарчетата“ се срещнаха с градоначалника, а също така закачиха транспаранти из града с призив „Колежа“ да бъде построен. Строежът е спрян на акт 10. Това обяви кметът на града Иван Тотев в ефира на Канал 3.


„Усетихме, че има напрежение и трябва да отговорим на въпроси. Това е един от четирите пловдивски клуба и в нито един от клубовете Община Пловдив не управлява. В момента ние сме собственици на земята и имаме концесионен договор. Футболният отбор трябва да построи стадиона, но това не се случва. Казах на феновете, че имаме спряло строителство заради зимния период. Обещах, че ще се срещна със собствениците на клуба, с които да определим някакъв срок на започване. Срещата и транспарантите бяха продиктувани, защото ясно казахме, че ако не започне строителството тази година, то няма как да се завърши през 2020“, започна Тотев.

„Проблемът е, че трябва да заведем обратен иск към Ботев (Пловдив). Трябва да се каже и на феновете какво се работи в клуба. Имаме данните на обследването. Надявам се, че от пролетта ще започне да се работи. Феновете искат стадион. Единствените мерки, които можем да предприемем, са разговори със собствениците. Ако има някакъв проблем, е добре да го знаем предварително, за да вземем други решения. Ако има възможности, с които ние да помогнем, бихме ги обсъдили, но все пак някой трябва да ни каже. Ние сме едната страна на един договор. От другата страна е футболният клуб“, допълни кметът на Пловдив.

Ние сме приятели и всички искаме да стане този стадион. Казах и на феновете да не очакват някой да строи през януари. Въпросът е да знаем дали март или април ще започне строителството. Трябва да си говорим какво ще се случи, ако не започне да се строи“, завърши Иван Тотев.

Подобни

3 Коментара

  1. Тотев, стига сте се занимавали с този строеж! От него Пловдив няма никаква полза, а точно обратното. Там въобще, ама въобще не е място за стадион! Правете градския и всички да почват там. Ботев си имат прекрасна база. Сега една и на Локото, а като се направи градския да играят там мачовете си. На „Източен“-10 не е място за стсдион!

  2. Баламите верват!Обаче Кметчето дн ей с изтърва новиничка!!!
    Прави Градския стадион да Първата лига[email protected]
    Кой няма стадиона в Първа ли го във Провдив???
    Ботяф2010…Демек ги уреждам с градския стадион и взимаме Колежът за Паркинг за хотела на кмета:)()

  3. Тоти вервашлиси че за една година ще стане стадиона нали пак идва зима сега като не се строи другата зима Как или Лъжи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

:bg: 
:fans: 
:topka: 
:bira: 
:1: 
:happy: 
:red: 
:ole: 
:good: 
:nazdrave: 
:wacko: 
:yahoo: 
:smqh: 
:cry: 
:2: 
:facepalm: 
:blue-white: 
:red-white: 
:white-black: 
:yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни. Сайтът ни НЕ съдържа изкачащи и натрапчиви реклами Услугите, които предлагаме са напълно безплатни Молим Ви да го изключите за TribunaPlovdiv.bg, тъй като рекламата е честният начин медиите да се финансират. Това е важно за нас. Благодарим Ви, Екип на TribunaPlovdiv.bg

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни. Сайтът ни НЕ съдържа изкачащи и натрапчиви реклами Услугите, които предлагаме са напълно безплатни Молим Ви да го изключите за TribunaPlovdiv.bg, тъй като рекламата е честният начин медиите да се финансират. Това е важно за нас. Благодарим Ви, Екип на TribunaPlovdiv.bg