Ботев ПловдивЛегендиЛокомотив ПловдивФутбол

Великият Иван Занев на 80

Една от легендите на пловдивския футбол Иван Занев днес празнува рожден ден. Занев е легендарен футболист от 50-те и 60-те години на миналия век, като взема участие в много велики мачове на пловдивския и български футбол.

Иван Занев дебютира за Ботев през 1955 и играе при “канарчетата” до 1964 затова време записва 125 мача и бележи 5 в “А” група. Участвал в 4 срещи в европейските клубни турнири (две срещи в европейските клубни турнири за Ботев в КНК срещу Стяуа и две за Локомотив срещу Ювентус отново за КНК). Има и една среща за националния отбор. Носител на Купата на България през 1962г. с Ботев, финалист в турнира през 1956 и 1963. Един път вицешампион  с Ботев през 1963 и два пъти бронзов медалист с “жълто-черните” през 1956 и 1961.

Участва във великата победа на Ботев на срещу Левски като гост с 6:1 и отбелязва последния 6-ти гол във вратата на “сините” в 84-та минута. Това е най-голямото поражение на Левски у дома, рекорд неподобрен и до днес.

Взема участие и във великите срещи на Локомотив срещу Ювентус, когато италианският гранд се измъква след продължение в Торино, а първата среща завършва наравно 1:1. Реваншът също е равен 1:1 и следва продължение, в което Ювентус успява да се измъкне.

В момента е треньор на ветераните на Ботев, с които има вече зад гърба си много отличия и почти всяка година тимът играе финал.

Посещава редовно всички спортни мероприятия в града.

Екипът на TribunaPlovdiv.bg пожелава на Иван Занев да е жив и здрав и да бъде редовен както и сега на всички спортни мероприятие в града.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker