ЛегендиЛокомотив ПловдивФутбол

Зоран Балдовалиев пред TribunaPlovdiv.bg: Дербито на Пловдив е най-големият мач в България

Само два дни преди големия футболен сблъсък между тимовете на Ботев (Пд) и Локомотив (Пд), TribunaPlovdiv.bg потърси за коментар завърналият се в тима на “смърфовете” македонец Зoран Балдовалиев. Той говори зa моментната си форма, очакванията си за Дербито на Пловдив и ситуацията в родния футбол като цяло

Зоран, как се чувстваш преди първия си официален мач за Локомотив (Пд), след завръщането си на “Лаута”?

Всичко е прекрасно. С нетърпение чакам да започна да играя, тъй като както знаете имах проблеми с Жълтата си карта и изпуснах първите две срещи на своя отбор от новия сезон.

Срещата срещу Ботев (Пд) е дерби – едно от най-големите в България! Какво за теб лично означава този двубой?

За мен това е най-големият мач в България. Огромно удоволствие за всеки футболист би било да играе в подобен двубой, а за мен самия означава много, тъй като срещу Ботев (Пд) отбелязах първия си гол като играч на Локомотив (Пд) (срещата е на 24.03.2007, а Локомотив (Пд) печели с 2:0 на “Лаута”, като головете бележат Зоран Балдовалиев (33′) и Явор Въндев (55′)). Както ние футболистите чакаме с нетърпение големия мач, така и цял Пловдив чака този сблъсък.

Каква е прогнозата ти за този мач?

Победа за Локомотив. Пловдив е само “черно-бял”! (Смее се.)

След като се завърна в Локомотив (Пд) ти взе участие в срещата с Верея, при представянето на клуба за новия сезон, и донесе победата с един прекрасен гол. Мислиш ли, че можеше да помогнеш с нещо, което да предотврати двете поражения от Славия и Берое на старта на първенството, ако бе играл в тези двубои?

Футболът е колективен спорт. Един футболист не може да промени много неща. Аз бих дал всичко от себе си, за да помогна на отбора. Въпреки загубите, моите колеги се раздадоха и бяха с нагласата да победят.

В България най-дълго игра за Локомотив (Сф) (2007-2009г.). Този отбор в момента не се намира на позициите, на които го остави и сега до голяма степен се бори за своето оцеляване. Какво мислиш за нашия футбол и пътя, по който той е поел?

Докато бях в Локомотив (Сф) нещата бяха добре. След като си тръгнах обаче нещо се случи и клубът започна постепенно да пропада. Мисля, че в момента българският футбол никак не е на добро ниво. Сега има само 2-3 отбора, които показват как трябва да изглежда един футболен клуб. Надявам се в най-скоро време нещата да се оправят.

Според теб какво трябва да променят българските клубове, за да достигнат едно по-добро ниво?

Според мен трябва по-сериозна работа с младите футболисти. Също така трябва да се изгради правилна схема за купуване и продаване на играчи, за да може в крайна сметка, да не се стига до натрупването на задължения. Иначе едно от положителните неща, които виждам е, че терените за официалните мачове са в по-добро състояние от преди, което е добре.

Въпреки всичките проблеми, които съпътстват футбола у нас, радваш ли се, че отново ще играеш в България?

Като цяло се радвам, че се завърнах в България, но на първо място се радвам, че отново съм в Локомотив (Пд), защото това е любимият ми отбор. Тук изградих много приятелства. Огромно удоволствие за мен е да играя пред тази великолепна публика.

Бюлент Мюмюнов, TribunaPlovdiv.bg

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker