Анализи и коментариБотев ПловдивДербито на ПловдивЛокомотив ПловдивФутбол

Знаете ли кой е по-скъп – Ботев (Пд) или Локомотив (Пд)?

Три дни преди най-значимия мач в календара на феновете на двата пловдивски отбора – Ботев и Локомотив – екипът на TribunaPlovdiv.bg реши да провери каква е моментната материална цена на двата съперника и кой всъщност е по-скъп.

Според популярния германски сайт Transfermarkt.de домакините от Ботев (Пд) са оценени на 4,05 милион евро, докато съперниците им от Локомотив (Пд) струват точно 5.68 милиона евро.

Това показва, че към момента стойността на двата клуба взети заедно е малко под 10 милиона евро – 9,73.

Най-високооцененият футболист на “канарчетата” е опитният нападател Иван Стоянов, който се присъедини към пловдивчани през това лято от тима на Монтана за сумата от 500 хил. евро.

Най-скъпият футболист в историята на Ботев (Пд) Тодор Неделев, който през 2013г. бе продаден на германския Майнц 05 за 3 милиона евро, сега се котира за около половин милион от европейската валута.

Третият най-скъп играч на “жълто-черните” към момента е бразилецът Жоао Пауло, който дойде от втородивизионния бразилски Феровиара за трансферната сума от 450 хил. евро. Така той се превръща в най-скъпото чуждестранно попълнение на “канарчетата” за това лято.

При “смърфовете” най-високооцененият футболист е 30-годишният защитник Пламен Крумов, който според данните в германския сайт, струва 609 хиляди евро.

През това лято собственикът на “черно-белите” Христо Крушарски хвърли най-много пари за привличането на вратаря Илко Пиргов от Берое, като неговото преминаване на Лаута е коствало на клубната хазна малко над 450 хилядо евро. Това прави стража третия най-скъп футболист в тима на Илиан Илиев.

Интересното е, че вторият най-скъп отново е вратар. 26-годишният мароканец с френски паспорт Ясин ел Харуби е оценен на точно 500 хил. евро., въпреки че преди точно година дойде от старозагорския Верея за скромната сума от 100 хил. евро.

Голямата звезда на Локомотив (Пд) Мартин Камбуров е оценен на около 400 хиляди евро, но все пак трябва да споменем, че самият той не правил трансфер от 2014г., което често сваля от цената на някои футболисти.

Бюлент Мюмюнов/TribunPlovdiv.bg

Следете всичко около Дербито на Пловдив със специаланта ни категория „Дербито на България“!

Подобни

Един Коментар

  1. Жълтите курви какво препиране на пари правят не е истина 1мил лева са дали на Монтана ли бе или за бразилския циганин гххаха крадци мръсни, нап да се сезира!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker