Ботев ПловдивСтатистикаФутбол

Жоао Пауло ли вкара най-бързия гол в българския футбол?

По време на срещата от дванадесетия кръг на Първа лига между тимовете на Ботев (Пд) и Левски, завършила при резултат 1:1, нападателят на “канарчетата” Жоао Пауло реализира най-скоростното попадение в родния елит през този сезон.

Пауло откри резултата още в 13-та секунда, като с това си попадение даде преднина на своите срещу Левски.

След гола мнозина по трибуните се запитаха това ли е най-бързият гол в историята на българския футбол? Истината е, че не е…

Екипът на TribunaPlovdiv.bg реши да се порови в историческите архиви на футбола у нас и да разбере дали Пауло наистина е влязал в историята.

Най-бързият гол в родното първенство е реализиран на 24 март 2012г., когато Мирослав Манолов бележи срещу Монтана още в 6-та секунда на двубоя (3:1). Интересното е, че тогава той подобрява постижението на друг футболист на Черно море – Маркос да Силва, който в мач срещу Черноморец през април 2007г. вкарва след 12 секунди игра.

Голът на Пауло се нарежда на третото място в тази любопитна класация, но никак не еднолично.

На 17 октомври 2005г. играчът на Литекс Петър Златинов бележи още в 13-та секунда при победата с 4:1 над Вихрен. Секундата, в която реализира и Пауло.

За радост на бултрасите обаче попадението на бразилеца е не само второто най-бързо за чужденец в българския футбол, но и най-бързото за футболист на “канарчетата” изобщо.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker