tribunasofia

Анализи и коментариЛокомотив ПловдивФутбол

Е, ЦСКА вече взе Купата! “Черно-белите” надежди за Европа обаче гаснат с всеки миг…

Едно от големите желания на феновете на Локомотив (Пд) в последно време бе софийският гранд ЦСКА да успее да се добере до Купата на България!

Снощи “армейците” осъществиха този “черно-бял” блян и постигнаха един от най-сладките си успехи в своята история. Момчетата на треньора Христо Янев надиграха Монтана във финала на турнира за Купата на страната и станаха първият отбор в историята на родния футбол, който вдига трофея, след като се намира във “В” група.

Всичко това ще позволи на класиралия се на четвърто място в “А” група да вземе участе във втория кръг от квалификациите за турнира Лига Европа (ако Монтана бе спечелила Купата, участие в предварителните кръгове на турнира Лига Европа щяха да имат единствено първите три отбора в “А” група – плюс Монтана, разбира се).

Именно и на това се надяваха привържениците на Локомотив (Пд), които в последните няколко седмици живееха с мечтата за участие в Европа.

Така чаканата Купа вече е в ръцете на ЦСКА, но шансовете на пловдивчани, кръг преди края на сезон 2015/2016г., са намалени драстично.

loko slaviq tunchev

Причината е, че очакваната загуба на точки в края на сезона на преките им конкуренти от Славия така и не дойде. Софиянци имат равен брой спечелени пунктове с тези на Локомотив (Пд) – по 46т. , но в последния си мач излизат срещу “фара на колоната” през този сезон Монтана, а изненади в този двубой са малко вероятни.

В дирекните мачове между Славия и Локомотив (Пд) цари абсолютен паритет по отношение спечелените двубой. През този сезон и двата тима си размениха по две победи. При общата голова разлика от четирите срещи обаче софиянци имат 7 вкарани гола и само 5 допуснати, което им дава значително предимство в борбата за заветното четвърто място.

“Смърфовете” се надяваха Славия да се спъне в предпоследния си сблъсък от шампионата срещу Левски на “Герена”, но късен гол в края на срещата позволи на “белите” да се доближат максимално до първо участие в Европа от 1996г. насам.

Това даде хляб на критиците, които оспориха “истиността” на срещата и повдигнаха гласно въпроса “Има ли феърплей в българския футбол?”.

Категоричен отговор едва ли може да се даде, но е факт, че в най-напрегнатия момент, който трябваше да определи съдбата на участниците в Европа за този сезон, пак се случи нещо изключително странно по ширините на българския футбол.

Няма научно доказателство за нелигитмността на сблъсъка между Левски и Славия – има само полемични догадки и взривоопасен афект. Затова оставяме на вас да прецените къде точно е истината в този случай.

loko fenove agitka piro

В последния 36-и кръг за този сезон Локомотив (Пд) гостува на Пирин в Благоевград, в опит да запише рекорден шести успех поред. Колкото и победи една след друга да наредят “смърфовете” обаче те отново няма да държат съдбата си в свои ръце.

И именно тук идва време за извода, който всеки трябва да си изкара от “черно-бялата” басня, която отборът на Локомотив (Пд) ни разказа през този сезон – всеки трябва да оплете кошница си възможно най-рано, за да не остане изненадан от изпадалите плодове от нея след това.

Да, “смърфовете” правят най-силната си пролет в последните десет и повече години – победи на шампиона Лудогорец, знаменит обрат над Левски на “Герена”, успех в Дербито срещу Ботев (Пд), последователни победи срещу по-непретениозните отбори в класирането – но никой не им е виновен, че през по-голямата част от сезона загубата на точки в множество срещи ги турпилира в дъното на колоната, откъдето, виждаме, те се измъкнаха със “сизифовски труд”!

Бюлент Мюмюнов/ TribunaPlovdiv.bg

Подобни

2 Коментара

  1. granda ne iska da e igrae na vsqka cena neka opravqm doma si i go podredim tova e nai vajno lokomotiv da ima dom i 6kola … LOKOMOTIV E DOKAZAL 4E NE SE SUOBRAZQVA S GRANDOVE MRANDOVE LOKOMOTIV SI STAPI AN KRAKATA I GI POMMETE VSI4KITE S LEKOTA TE PAK SI MISLQT TOTO MOTO QDOHA BOI OT GORDOSTA NA PLOVDIV BIHME VSI4KI I DOKAZAHME ZA POREDEN PAT KOI OTBORA NA TOZI GRAD DRUGO PADAHA 6-0

  2. Ние сме си виновни,колко време държахме тоя некадърник бащата.Сумати точки загубихме монтана,черно море,пирин и накрая и жълтите ни биха с един удар във вратата.На фона на това е незаслужено да играем в европа дори и да има някаква уговорка между Левски и Славия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker