Анализи и коментариБотев ПловдивФутбол

Есента на Ботев(Пд) бе между първата и втората шестица

Ботев(Пд) преживя силен финансов трус, но успя да остане на краката си. През отбора преминаха първоначално няколко треньори докато за дълъг период от време през есента  наставник бе Велислав Вуцов.

Вуцов-младши заплува в свои води. Ботев бе тим, който трябваше да се вдигне. А момчетата бяха все млади футболисти плюс няколко опитни играчи като Мариян Огнянов и Иван Цветков. Плюс останалите чужденци като  вратаря Стаховяк и Томаш Иршак.
Полякът и чехът бяха наясно, че ще трябва да покажат воля. Това и направиха. Стаховяк направи мачове от всяко естество. Повечето които ще му се помнят са добрите срещи, в които той се изяви стабилно. А Иршак вкара четири гола. Пред него остана със седем попадения Иван Цветков.

Младокът Милен Гамаков направи силен сезон. Дори бе повикан в националния отбор. Повиквателната за бургазлията бе негова дебютна в „А“ отбора. Другият млад състезател на Ботев, който показа добро ниво бе Цветелин Чунчуков. Също така в защита се изяви и младият Божидар Васев. От Литекс в отбора дойде младият, но вече придобил опит Момчил Цветанов.

Ботев (Пд) направи  и силни, и колебливи, и слаби мачове. Спечели важни двубои за първенство срещу градския съперник Локомотив с 2:0 и се поздрави с успех в битката за Тракия срещу Берое с 3:1. Неслучайно тимът е на на седмо място три кръга преди края на редовния сезон. „Канарите“ имат 27 точки, а третият Локо(Сф) е с 32. Разликата от пет точки не е никак голяма с оглед на резултатите, които се получават. Очертават се наистина жестоки битки за влизане в шестицата.

За тях Ботев(Пд) няма да бъде с напусналия Велислав Вуцов, а с Петър Пенчев. Той бе назначен уж временно до края на есенния сезон, но бе оставен да ръководи отбора до края на кампанията. Така че за пореден път временните неща се очертават трайни. А и играчите на тима, като че ли си харесват Пепо Пенчев, който познава отвътре кухнята на „канарчетата“.

А самобитен отбор като Ботев винаги се нуждае от специалисти, които не са пришълци независимо от треньорската им биография. За да има ботевски дух в отбора и играчите да играят с този дух, трябва да има треньор, който познава из основи тима. А Петър Пенчев е този тип наставници, които познават изключително добре обстановката в Ботев (Пловдив).

Sportonline.bg

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker