Локомотив ПловдивТопФутбол

Емил Наков: Томашевски защо не скочи да бие Левски? Някой го е научил да се заиграва добре с феновете

Бившият изпълнителен директор на Локо Пд – Емил Наков, който стана шампион с тима през 2004-та година – сподели пред “Мач Телеграф” мнението си за развитието на клуба. Бившият президент на Велбъжд заяви, че му е станало обидно след едно от изказванията на сегашния треньор на “смърфовете” – Александър Томаш. Интервюто е преди двубоя с “червените” (1:0 за ЦСКА):

– Следиш ли какво се случва с Локомотив Пд? Предстои мач с ЦСКА на „Армията”.
– Да, има един младеж, който води отбора. Как се казваше… Томашевски ли беше?

– Не, Александър Томаш вероятно визираш.
– Да, предполагам, че ще бъде интересен мачът. Но този младеж някой го е научил да се заиграва добре с феновете. Говори за „черно-бялата” идея. Преди време изпусна една фраза, че ще печелят нещо за разлика от другите… Не знам какво беше точно. На мен ми стана леко обидно и не знам защо другарят Крушарски не реагира. По негово време имаше също купи. Аз лично се почувствах засегнат. От името на всички момчета, които играха през онези хубави години, когато нашият отбор беше шампион и взе Суперкупата на страната и благодарение на Локо Пд най-вече и на феновете, и на спортно-техническото ръководство. Не е без значение и голямата грижа на г-н Илиев, лека му пръст. За футболист като Мартин Камбуров и неговата кариера, лицето Томашевски може да мечтае само. И не е само той. Стремя се да не коментирам. Хората работят и след нас имаха добри резултати. С интерес наблюдавам завръщането на г-н Крушарски, който май имаше някаква закачка с Левски. Нещо не се получи там.

ТОП Бонуси За Месеца

🎁До 300 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁 50 БЕЗПЛАТНИ ЗАВЪРТАНИЯ ЗА НОВ КЛИЕНТ🎁

Вземи бонус

Бонус Комбо - 30лв. залог БЕЗ РИСК - Ранно Изплащане и още много други са активни в Palms Bet. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁До 550 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в WINBET ползвай Партньорски код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁150 Безплатни Завъртания + до 1500 лв🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

– От това, което споделяш, оставам с впечатление, че не харесваш Томаш.
– Не, не! Аз харесвам моята съпруга. Сега е модерно в тези времена да има много родове, но аз съм стар човек. Хубаво, дали са му шанс да работи, но не коментирай хората преди теб. Ще му дам съвет. В този клуб са работили такива хора като Христо Бонев, Едуард Ераносян и има достатъчно техни снимки. Да си ги сложи някъде и всяка сутрин да благодари, че Господ му е дал възможност да работи в клуб, в който са работили и израснали тези легенди на българския футбол. И не са само те… По наше време работеше Аян Садъков. Щабът беше впечатляващ и му желая на младежа да има такъв щаб. Нека постигне резултати и стане шампион. Без значение следващият след него как ще коментира т. нар. купи. Да каже кой е начинът! Сега има един хегемон и ЦСКА. Има два отбора в момента, а в онези времена имаше няколко отбора, които бяха много класни. Бяха по-различни времената – по-романтични и играеха сериозни футболисти в този отбор. Сериозни треньори работиха – Димитър Димитров и Едуард. Аян Садъков свърши огромна работа. Не може да отидеш и да заобичаш заплатата на „черно-бялата” идея и да коментираш. Свърши си работата на ливадата. Бий един отбор. Защо не скочи да бие Левски?

tribunasofia

– „Сините” не бяха печелили на „Лаута” от 8 години…
– Сега е възможно да победиш Левски, а по наше време беше много сложно да ги победиш, а какво остава да отнемеш титлата. Литекс бяха много сериозен отбор, както и ЦСКА. А освен това вдигнахме Сулеркупата.

Как би оценил този сезон на Локо Пд? Добър ли беше той, или не?
– Аз мисля, че спрямо условията, в които работят момчетата, позицията, на която се намират, е едно добро постижение.

– Трябваше ли да останат в по-долната група и да се борят за седмото място, което дава право на бараж за Европа?
– Явно така са си направили сметката. Все пак са тежки години от финансова гледна точка. Те трябва да благодарят за средствата, които държавата наля в стадиона. Това е огромна помощ. В Пловдив ще има стадиони. Дано има такава воля и сега. Да помогнат новите управляващи и на другите футболни центрове. Пловдив е футболен център, Варна също. Това ще бъде добре за футбола в България.

– Да, дано скоро всеки един клуб има стадион.
– Гриша Ганчев направи същото в Ловеч, а сега се опитва да построи стадион и на ЦСКА. Шапки долу на такива собственици. Славия направиха много добра школа още, когато аз се занимавах. Тя им даде резултати и сега си берат плодовете. Но другите клубове нямат такива финансови възможности и дано държавата да помогне. Не бива да останат сирачета другите клубове. Базата на Лудогорец също е хубава. Хубаво за Локо Пд е, че Христо Крушарски се завърна. Този човек обича футбола и това си личи. Съмнявам се, че ще има големи успехи с такива треньорчета, които ми говорят за „черно-бялата” идея при положение, че отборът му е загубил с 0:3. Това са фалшиви заигравания с феновете. Утре ще отиде в Панагюрище и ще започне да обича черешовите топчета. Работата на треньорите е на терена. Там на ливадата трябва да си показват качествата. Никакво заигравано с феновете. Има клубна политика, която се определя от шефовете. Те определят бюджета за селекцията и целите. Ако си съгласен, подписваш договора и започваш да работиш. А тези изказвания са заразни. В крайна сметка после резултатите се виждат. И тези на националния отбор също.
bet365
– Трябва ли да бъде освободен Томаш?
– Това си е клубна политика и те си решават. В спортно-техническо естество може и да е изпълнил задачите и целите. Не знам какви са били поставените задачи пред треньора. В крайна сметка и той трябва да се докаже някъде, а Локо Пд е висока летва. Там случайности няма. Излизаш и побеждаваш ЦСКА, Левски, Лудогорец и т.н. Без да се заиграваш с привържениците. Взимаш Купата и играеш в Европа. Така си печелиш уважението на хората. Може да попита Димитър Илиев как Локо Пд стана шампион. Митко е диамант на този клуб. Той беше малък тогава, но работеше с батковците и треньорите и знае много добре всичко. Мисля, че трябва да се обърне малко внимание и на ДЮШ. Трябва да се дават повече шансове на децата от школата. Иначе тези, които ги ловят с ласото днес от горното течение на Амазонка с всестранни имена… Това трябва да се промени в България. Ако си баровец купуваш национал, ако не си – работи с нашите момчета.

Betano официално е в България с Уникални Бонуси за Нови Клиенти – ВЗЕМИ ГИ СЕГА

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Един Коментар

  1. Оставка, да си ходи, няма ли кой да е иска, който го сложи да го маха, става за Верея не за ЛОКО

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker