Анализи и коментариЛокомотив ПловдивФутбол

Една бира или “Локо” (Пд)? Ти избираш!

Когато “Локомотив” (Пловдив) се оказа свободен и народен, хиляди бяха готови на всичко. Затова и хората, довели докрай революцията на Лаута, разчитаха на думите им. Направиха най-прозрачното нещо, пуснаха DMS линия. Пишеш Loko, пращаш SMS на 17 777 и даряваш левче. Сметките бяха на месец да идват по 10-15 хиляди лева. Толкова, че и отгоре обещаваха онези, които се радваха на направеното от Деян Колев, от Велин Терзиев, от останалите върнали “Локомотив” на ултрасите.

Днес, половин година по-късно, положението на Лаута е тъжно. Не, не е свързано нито с футбола, нито с клуба. Отборът върви, на крачка е от полуфинал за купата. Страхове за оставане в групата няма. Управата пък прави всичко възможно да държи нещата в ред, даже и парите закъсняват само с месец, което е наистина героично. Тъжният вкус на тази ежедневна битка идва от факта, че футболисти и шефове я водят сами. За декември приходите от DMS линията са около 400 лева! За януари май ще са два пъти по-малко. Това ли е цената на любовта? Затова ли народът искаше “Локомотив” свободен – за да си спретне своето тридневно пиянство и да гледа сеир?

Сега, когато бъдещето на “Локомотив” е поставено на карта, козът трябва да е точно онази спяща досега сила – феновете. Цената да ги има “черно-белите”, да бъдат силни е… една бира. Толкова струва SMS в подкрепа на идея, по която въздиша половин Пловдив. Ако ти, той, всички вие от Лаута веднъж седмично превъзмогвате жаждата си в името на “Локомотив”, утре може пак да се върне другото пиянство. Футболното, локомотивското, което е много по-велико от това да се наливаш с бира.

Така че довечера като протегете ръка към шишето, помислете дали не е по-добре да я оставите за утре, а вместо това… пишеш Loko, пращаш SMS на 17 777 и “Локомотив” е жив, свободен и народен!

“7 дни спорт”

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв >>

Подобни

4 Коментара

    1. Браво, най-накрая грамотен лайнар, пише на кирилица, но още има да учи за история и реалност. Колко жалко е да си Фес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker