ФК ЕвроколежФутбол

Евроколеж и Свиленград поделиха по точка след голяма драма

Отборите на Евроколеж и Свиленград завършиха 2:2 в много оспорван мач от 21 кръг на Югоизточната В група. Головете за домакините вкараха Николай Николов и Ангел Рахов, а капитанът Георги Куртев изпусна дузпа. За гостите точни бяха Стоян Костадинов и Владислав Ямуков. Битката на терена беше за всеки метър, а главният съдия Мустафа Шефкет показа 10 жълти и 2 червени картона – Алил Кардашев и Пейо Батинов.

През първата част превъзходството беше за колежани, които в 33 мин поведоха в резултата. След центриране на ъглов удар Николай Николов надскочи всички и с глава отклони топката в мрежата за 1:0. Пропуски пред вратата на Милен Вангелов направиха Георги Куртев, Мирослав Караилиев, Николай Николов и Николай Павлов. През втората част синьо-жълтите продължиха да нападат, но гостите успешно играеха на контри. При една от тях в 57 мин получиха право да изпълнят корнер в дясно на Апостол Стоянов. Стоян Костадинов не беше опазен добре и с прехвърлящ удар изравни – 1:1. Колежани продължиха натиска към вратата на Вангелов, но допуснаха изненадващ гол в 63 мин. Опитния Владислав Ямуков от 30 метра отправи удар и свари неподготвен Апостол Стоянов за 1:2.

Само две минути по-късно съдията Шефкет даде дузпа за колежани за задържане на Мирослав Караилиев в наказателното поле. Зад топката застанаха Георги Куртев, но ударът му в левия ъгъл беше спасен от Вангелов. Домакините останаха с 10 души в 75 мин, когато Алил Кардашев получи втори жълт картон за реплика към противников играч. Пет минути по-късно Пейо Батинов получи втори жълт картон за груб фаул срещу Николай Павлов. През тези минути колежани обсадиха вратата на Свиленград и в 83 мин влезлия на смяна Ангел Рахов изравни. След центриране на Сезгин Четин от корнер. Рахов се извиси и с глава прати топката в мрежата за 2:2. Ангел Рахов можеше да стане герой на мача, ако в 86 мин старничният съдия не беше вдигнал засада след красиво изпълнение с глава на защитника. Въпреки усилията в нападение колежани не стигнаха до победно попадение.

След края на мача Евроколеж остава на второ място на шест точки за Поморие и мач по-малко от него. Утре лидерът в класирането гостува на Асеновец.

fceurocollege.com

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker