ЕВРО 2016Извън БългарияФутбол

Евроабсурд – топфаворитите в потока на смъртта

Ето, че ни се паднаха европейските шампиони. Изненада, която малко очаквахме. Две звезди от Серия А – Перишич (Интер) и Калинич (Фиорентина) ни я поднесоха. А Хърватска, която разполага с таланти в индустриални количества, се превръща в един от фаворитите от своя поток. Успехът срещу Испания дойде при положение, че на пейката останаха звездите им Модрич и Манджукич. Колко от участниците на Евро 2016 могат да си позволят подобен лукс?

Червените фурии не изживяват най-добрите си моменти. Но идентичността на тима е същата – продължително притежание на топката в очакване някой от халфовете да измисли нещо неочаквано. Испанците още са силни, но предвидими дори и с гений като Иниеста. Тимът на Дел Боске е фаворит, но това не означава, че адзурите трябва да се плашат. Със сигурност Серхио Рамос и компания не са във възторг от предстоящата среща със скуадрата. Защото както казва Буфон, не винаги най-силните побеждават.

Турнирът обаче ни дава повод за дебат. Става дума за абсурдния дисбаланс на двата потока. Защото от едната страна на схемата са логичните победители в групите Франция и Германия. Сега при тях попаднаха още Италия, Испания и Англия. Ясно е, че всеки мач тук ще е като финал. А отсреща засега са Полша, Швейцария, Хърватска, Уелс. Едно е ясно – който се класира от „потока на смъртта“, на финала ще е с изплезен език.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker