БотевФутбол

Държавата помага за довършването на ст.“Хр.Ботев“

Община Пловдив е склонна на вариант за разваляне на концесионния договор за строежа на стадион „Христо Ботев“, известен и като „Колежа“, за да може да се търси държавно финансиране за неговото довършване. Това обяви днес кметът на Пловдив Иван Тотев.

Коментарът му беше по повод инициативата на феновете на Ботев „Кауза Колежа“ за доизграждането на спортния комплекс.

„През следващата седмица ще проведем разговор с ръководството на Ботев относно строежа на стадион „Христо Ботев“. Концесионният договор е доста тежък, включително и клаузите за неговото разваляне. Има съответните неустойки. Но Община Пловдив със сигурност ще се съобрази с факта, че това е един много обществено значим казус за града. Ако бъде предложено на общинския съвет да няма неустойки, съветниците ще бъдат склонни на компромис, за да се удължи срока за изграждането на обекта“, уточни кметът.

В момента заради действащата концесия Ботев не може да кандидатства за финансиране от държавата за завършването на стадиона. Строежът на стадиона спря през 2014 година, когато фалира Корпоративна търговска банка, чийто шеф Цветан Василев беше собственик на Ботев.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker