БотевЛокомотивФутбол

Държавата е одобрила отпускането на 35 млн. лева за „Колежа“, базата на Локо и трибуна „Бесика“

35 милиона лева ще бъдат отпуснати от правителството за строителство и подобряване базите на пловдивските „Ботев“ и „Локомотив“. И двата клуба ще получат пари от държавния бюджет, за да няма сърдити.

Вече е решено, че средствата ще бъдат за довършване на стадион „Христо Ботев“, по-известен като „Колежа“. Освен това част от милионите ще бъдат разпределени и за изграждане на нова база да детско-юношеската школа на Локомотив, както и за построяване на култовата фенска трибуна „Бесика“.

Председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова е одобрила финансирането и е въпрос на време ремонтите на спортните обекти в Пловдив да започнат, твърди „България Днес“. Феновете на „Локомотив“ (Пд) организираха протести в края на миналата година. Те бяха недоволни, че пари първоначално бяха предвидени само за „Колежа“. „Не може за едните така, за другите вака“, беснееха привържениците на „черно-белите“.

След дострояването с държавни средства стадион „Христо Ботев“ ще остане общински, а клубът ще ползва съоръжението под наем. Модерната футболна база в ЖР „Тракия“ за „Локо“ пък ще се разпростира на 29 декара. Проектът се движи от административния директор на клуба и общински съветник в Пловдив Атанас Узунов и е на стойност 6,35 млн. лева.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker