Ботев ПловдивФутбол

Дошъл ли е денят за първия успех на Ботев (Пд) в Разград?

Днес в 15:00 часа отборът на Ботев (Пд) гостува на Лудогорец в среща от междинния 22-и кръг в Първа лига. Шампионите направиха изненадващо реми в миналия кръг срещу последния в класирането Верея. “Канарчетата” взеха успех при рестарта на шампионата, надделявайки над Славия (1:0).

Ботев (Пд) е един от претендентите за челните места. Те обаче играят доста трудно срещу “Орлите”. В досегашните 21 мача между тези отбори пловдивчани имат само 1 успех, 6 ремита и цели 14 поражения. Друг интересен факт е, че те никога не са побеждавали като гост в Разград и подобно нещо би било прецедент, ако се случи именно днес.

Лудогорец си остава големият фаворит както за шампионската титла. Играчите на Антони Здравков са в серия от 18 поредни мача без загуба. Освен това те разполагат с най-силното нападение с 42 отбелязани гола до момента.

През есента тези два отбора направиха истинско зрелище в Коматево. Тогава обаче успехът отиде на сметката на гостите, които се наложиха с 3:2 след страхотен обрат през второто полувреме.

Бившият футболист на Ботев Серкан Юсеин, който подсили Лудогорец през зимата, няма да се изправи срещу “Канарчетата” днес. Причината обаче не е някакво треньорско решение, а контузия на халфа. Това е единственият проблем пред Антони Здравков, който иначе ще може да разчита на най-доброто, с което разполага.

В Ботев също имат някои дребни проблеми около състава си. Те са свързани с бранителя Лазар Марин. Завърналият се в клуба футболист няма да може да играе в днешната среща заради контузия от мача със Славия.

Вероятни стартови състави:

Лудогорец: Илиев, Сисиньо, Моци, Григоре, Недялков, Горалски, Дяков, Марселиньо, Попа, Вандерсон, Кешерю

Ботев (Пд): Кайзер, Джона, Пиргов, Димитров, Еберт, Терзиев, Шопов, Балтанов, Неделев, Карачанаков, Вутов

Главен съдия: Станислав Тодоров

Подобни

2 Коментара

  1. Дошъл е, но само ако спонсора и дарителя на купи им позволи?
    Днес е отлична възможност за това. Лудогорец са сигурни шампиони с оглед формата на конкурентите им и точковия актив. Искат да сменят треньора и каква по-добра възможност след слабите резултати в контролите, равния с Веря и сега една евентуална издънка в Разград…? И Сухия е out? По този начин Лудогорец ще гарантира мястото в шестицата на своите подопечни , а и ще си гарантира 6 точки от тях в плейофната фаза, когато групата бъде разделена на две!? Просто е.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker