МарицаФутбол

Домовчийски герой за Марица при успех над Монтана

“Марица” победи с 1:0 “Монтана” в среща от 11 кръг от шампионата във Втора лига. Двубоят се игра в четвъртък на стадион “Марица” в Пловдив. Победата бе много важна за състава воден от Николай Димитров за да се стабилизира тима в горната половина на класирането и тимът успя да я постигне. “Марица” има 3 победи от 3 мача срещу този съперник през последните два сезона.

Преди началото на двубоя защитникът на “Марица” Йордан Пейчинов получи плакет от името на клуба за своя мач №100 с екипа на “жълто-сините”.

Домакините имаха проблеми с контузени и все още невъзстановени състезатели – Христиан Димитров и Стефан Попов. Треньорският щаб взе в групата за мача юноши от набор 2005 – Сали Садъков, който се включи добре в мача и Христо Цветков. Двамата получават шанс за изява в мъжкия състав, тъй като се представят добре в тренировъчния процес и в мачовете на юношите до 19 години. Мартин Сандов и Михаил Минков от състава на гостите липсваха поради наказания.
През първата част тима на “Марица” бе по-активният. Пловдивчани играеха с бързи подавания, на високо игрово темпо, а скоростта в офанзивен план създаваше проблеми на гостите.

ТОП Бонуси За Месеца

🎁До 300 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁 50 БЕЗПЛАТНИ ЗАВЪРТАНИЯ ЗА НОВ КЛИЕНТ🎁

Вземи бонус

Бонус Комбо - 30лв. залог БЕЗ РИСК - Ранно Изплащане и още много други са активни в Palms Bet. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁До 550 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в WINBET ползвай Партньорски код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁150 Безплатни Завъртания + до 1500 лв🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

В 3-та минута Станислав Маламов бе изведен сам срещу вратаря на “Монтана”. Той навлезе на скорост в наказателното поле и бе съборен от Владимир Айтов, който го извади от равновесие, но главният съдия подмина ситуацията. По-късно Симеон Вешев нахлу на скорост и стреля, но топата бе избита от защитник. Последва прекрасно центриране на Димитър Аврамов отдясно, никой от пловдивчани не успя да засече. Устремът на “Марица” не спря и в 8-та минута чудесно центриране от левия фланг на Илиян Йорданов бе овладяно на гърди от Валери Домовчийски, който с хубав удар откри резултата.

В 16-ата минута Мартин Газиев стреля над вратата след изпълнение на фаул, а малко по-късно силен изстрел на Сали Садъков излезе в корнер след рикошет в тяло на защитник. В 40-та минута нова ситуация в наказателното поле на “Монтана” бе подмината от главният съдия, като отново потърпевш бе Станислав Маламов. Гостие се отчетоха с един удар покрай вратата в 47-та минута. Така съвсем закономерно маричани водеха с 1:0 на полувремето, като тази преднина можеше да бъде и по-голяма.

tribunasofia

През второто полувреме темпото падна, играта се накъса заради многобройните фалове, които реферът отсъди, а футболът бе малко. Играта бе равностойна в началните минути. Хади Бентебал от състава на гостите стреля от дистанция на около педя встрани от вратата. В 67-та минута след центриране от корнер и лош опит за избиване топката мина успоредно на голлинията, но никой не успя да я отклони във вратата. В минутите до края гостите бяха по-активни, но не създадоха поти нищо опасно. Футболистите на “Марица” се върнаха по-назад, като опитваха с контри да изненадат съперника, но допуснаха доста брак при изнасянето на топката. В 70-ата минута силен шут на Димитър Буров бе отразен от Илия Николов.

В 80-та минута, след поредния фаул отсъден в половината на “Марица”, играч на гостите стреля, но и този удар не доведе до нищо. До края на мача гостите не успяха да създадат голово положение и победата остана за по-борбеният тим на “Марица”.

С актив от 17 точки пловдивският тим дели 3-то/4-то място със състава на “Етър”, но е с мач повече от останалите тимове, които ще изиграят своите мачове в петък и идния вторник. На 7 октомври – петък, от 16 часа “Марица” гостува на “Витоша” (Бистрица).

МАРИЦА: Илия Николов, Мартин Газиев, Георги Иванов, Димитър Аврамов, Илиян Йорданов (Петър Атанасов), Радослав Апостолов, Симеон Вешев, Валери Домовчийски – капитан (Айкут Янъков), Веселин Марчев, Сали Садъков (Милен Танчев), Станислав Маламов (Йордан Пейчинов).

РЕЗЕРВИ: Петър Начев, Дъглас Иваноф, Христо Цветков. Треньор: Николай Димитров

bet365
МОНТАНА: Петър Л. Петров, Владимир Айтов, Иван Михов – капитан, Димитър Буров, Петко Ганев, Йордан Йорданов, Иван-Йоанис Атанатос (Стефан Каменов), Димитър Пройчев (Бушентуф Фудил), Тони Иванов (Борислав Дамянов), Владислав Цеков (Хади Бентебал), Мехди Уамри.

РЕЗЕРВИ: Петър Д. Петров, Даниел Пехливанов, Ивелин Георгиев. Треньор: Ферарио Спасов
Съдийски състав: ГС: Любослав Любомиров, АС1: Стоян Стоянов, АС2: Петър Рангелов, 4-ти: Георги Иванов, СН: Йордан Иванов

Betano официално е в България с Уникални Бонуси за Нови Клиенти – ВЗЕМИ ГИ СЕГА

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker