Ботев ПловдивПърва ЛигаСтатистикаФутбол

Днес на “Герена” излизат 7 играчи, носили екипите на Левски и Ботев (Пд)

Днес на ст.”Георги Аспарухов” в “жълто-черни” екипи ще излязат доста познати лица за “сините” фенове. Това е така, тъй като цели петима от настоящия състав на “канарите” е бил в даден период от своята кариера част от отбора на Левски.

Един от тях е вратарят Иван Чворович – сърбинът с български паспорт бе при столичани през есента на 2016г., но си тръгна след скандал с тогавашния титуляр Боян Йоргачевич.

В защитата на Ботев (Пд) също ще действат двама бивши “сини” играчи – Пламен Димов и Димитър Пиргов. Вторият си тръгна от “Герена” в началото на годината, а “жътло-черните” платиха за него 30 хил. лв. Димов пък бе в “синьо” през сезон 2013/2014г.

Един от най-сърцатите играчи на Ботев (Пд) – Лъчо Балтанов, пък е юноша на Левски. Той дебютира за “сините” през май 2005г., прекарвайки почти 10 години в кв.Подуяне.

От ръководството на клуба обявиха малко след Нова година, че ще стартират преговори с тях, след като отборът се прибере от зимния лагер. В крайна сметка обаче преговори между двете страни не са се водили.

Отсъствието на боса Ангел Палийски, който е в чужбина, също е една от причините за това.

През есента пък роля на “златна резерва” при “канарите” изпълняваше Стивън Петков, който също е кадър на ДЮШ на Левски, съобщава в.”ТемаСпорт”. Нападателят има 7 мач за Левски, но бе отбелязан гол.

При софиянци пък има двама играчи, минали през Ботев (Пд). Първият е Антонио Вутов, който вкара във финала за Купата срещу Лудогорец през май 2017г. за победата с 2:1. Вторият е Станислав Костов, който пристигна в Левски през зимата. Благоевградчанинът носи екипа на Ботев (Пд) в продължение на година и половина (от лятото на 2012г. до края на 2013г.), като вкара 3 гола в 35 срещи.

Пролетният “жълто-черен” полет стартира от Летище “Герена”…

Пролетният “жълто-черен” полет стартира от Летище “Герена”…

Пролетният “жълто-черен” полет стартира от Летище “Герена”…

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker