ВолейболМарица

Днес Марица (Пловдив) играе последния си мач от редовния сезон в НВЛ

Представителният тим на Марица (Пловдив) ще изиграе днес последния си мач от редовния сезон в женската Национална волейболна лига. Както вече бе съобщено, шампионките ще бъдат домакини на Раковски (Димитровград) в залата на своя опонент – димитровградската Младост, с начален час 18:00 б.в. По програма мачът трябваше да се състои по-рано, но авария в зала Пловдивски университет наложи промяна на датата и мястото на провеждане.

Жълто-сините вече си осигуриха първото място в крайното класиране от редовния сезон и най-добрата позиция за предстоящите плейофи, като сега целта е да добавят 12-ата поредна победа в актива си и да продължат безрешния си ход от началото на шампионата.

На Раковски остават три мача до края на редовния сезон, като отборът има своите реални шансове за влизане в тройката – една добра стартова позиция за плейофите. В последните си две срещи отборът на Габриела Айшинова победи у дома Славия (София) и Левски (София) с по 3:2 гейма и е пети в таблицата с четири победи от девет изиграни срещи. Затова се очаква димитровградчанки да гонят максимума и днес в сблъсъка си с Марица, въпреки че техният противник е явен фаворит в мача.

Това ще е третият мач между Марица и Раковски през този сезон. През първия полусезон в НВЛ, на 18 ноември, момичетата на Иван Петков спечелиха гостуването си в зала Младост с 3:0 (25:20, 25:16, 25:16). Двата тима се срещнаха и на полуфинал за Купа България. На 22 декември в старозагорската зала Иван Вазов пловдивчанки записаха още един категоричен успех с 3:0 (25:15, 25:19, 25:23) ден преди да триумфират с трофея.

Съдии на днешната среща ще бъдат Елин Карабашев и Янчо Станков от Кърджали.

Източник: volleymaritza.bg

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker