Локомотив ПловдивФутбол

Димитър Илиев: Такова превъзходство никога не сме имали

Капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев обяви след равенството 1:1 срещу Ботев, че ако неговият тим бе загубил този мач, това щеше да е престъпление срещу футбола. Също така полузащитникът призова канарчетата да празнуват точката като победа.

“Имаше един отбор, който търсеше победата. Другият се стремеше да опази равенството и успя. Играл съм в доста дербита, но такова превъзходство не помня да сме имали. За съжаление резултатът е 1:1 и остава горчив вкус в устата, защото заслужавахме да победим. Ще чакаме следващия мач, за да ги бием.

Не ни достигна късмет. В 90-ата минута удряме греда и имахме още маса положения. Мач в едната половина. От 10-ата минута много рядко Ботев минаваше центъра.

След тази минута Ботев имаше едно положение след една наша грешка. Ако бяхме загубили този мач, това щеше да е престъпление срещу футбола. Положихме много усилия. Тотално надиграхме Ботев, но взимаме една точка.

Бързо върнахме гола и беше въпрос на време кога ще отбележим втори. Изцяло късметът ни попречи. Стопроцентова дузпа срещу мен. Повеждам топката и получих удар в бедрото. Трябва да го гледам, но съм почти сигурен, че е стопроцентова дузпа. Съдята ми каза, че няма дузпа. Едно и също се говори. Всеки мач има ситуация, която се недоглежда.

Но за мен не стана дерби, защото само единият отбор играеше футбол.

Смятам, че този мач е един от най-добрите ни от началото на сезона. Създавахме с лекота положения. Ако бяхме отбелязали втори гол, смятам, че щяхме да ги победим с повече. Мисля, че Ботев може да празнува тази точка като победа.

Играем много по-добре от миналата година – хубав и резултатен футбол. В първите мачове не отстъпваме много на първите отбори, но сезонът е дълъг и това отличава добрите от много добрите в групата – постоянството. Смея да твърдя, че от мач на мач вървим във възходяща линия. Даваме всичко за отбора. Феновете са изцяло зад нас. Върнахме доста от феновете”, коментира Илиев след дербито.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker