Виктория Волей - мъжеВолейбол

Димитър Димитров: Децата са много мотивирани и вече се изграждат като колектив

Димитър Димитров е на 32 години от Попово. От скоро той е привлечен като треньор в детската академия на Виктория Волей.

Митко се занимава с волейбол без прекъсване от ученик в 5-и клас досега. Той е бивш състезател на родния си Черноломец (Попово), играл е още в Черно море (Варна) и в Испания. От 4 години е инструктор по волейбол в Черноломец (Попово). В момента е студент 3-и курс, специалност „Педагогика на обучението по физическо възпитание“, в Шуменския университет. Димитър Димитров даде кратко интервю за официалния сайт на Виктория Волей относно новия клубен проект „Детска академия“.

Митко, свикнаха ли вече децата с теб? Лесно ли се работи с тях?

Да, нямаме никакви проблеми. Вече месец и половина сме заедно. Децата са много мотивирани, интересно им е. В момента се изграждат като един колектив, което ме радва.

Коя е основната цел, която ти самият си си поставил?


Винаги в досегашната ми работа желанието ми е било да възпитавам децата чрез волейбола да станат по-отговорни към себе си, към съотборниците си и треньора. Аз вече 4 години работя с деца, като по-голямата част от този период съм тренирал малчугани точно в тази възраст – 2-и, 3-и и 4-и клас. Най-големите, с които съм работил в Попово, бяха осмокласници.

Как преминават тренировките? Рано ли да се правят сега някакви контролни срещи?

В момента сме в начална фаза. Предимно комбинирам основни техники със спортно-състезателни игри. С другите колеги от Детската академия на Виктория Волей обсъждаме вариант да правим през определен период от време общ ден за най-различни игри.


Доволен ли си от сътрудничеството с Виктория Волей?

Да, разбира се. Смятам, че за мен това е крачка напред в кариерата. Зарадвах се, когато ми се обади Драган Иванов. Срещнахме се, изслушах предложението на клуба и се съгласих да приема това предизвикателство.

Източник: victoriavolley.eu

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker