Ботев ПловдивПърва ЛигаФутбол

Депутат иска да сменя имената на Левски и Ботев (Пд)

Феновете на Левски и Ботев настръхнаха срещу лидера на партия „Воля“ Веселин Марешки. Форумите прегряха от огън и жупел, който се сипе по депутата, след като той обяви, че ще внесе законопроект в парламента, който да забрани на клубовете да носят имена на национални герои.

„Другата седмица ще вкараме в парламента нов законопроект – български истински светци, хора, които са дали живота си като Левски и Ботев, да не могат да бъдат свързвани с търговски марки“, съобщи пред Нова телевизия Марешки.

Ако такъв закон бъде приет, това означава, че вековни и традиционни клубове като Левски, Ботев (Пд) и Ботев (Bp), които имат милиони фенове, ще трябва да сменят имената си.

Идеята на Марешки предизвика редица коментари в интернет пространството, осмиващи идеята на депутата. Някой задаваха риторичните въпроси – на колко години са футболните клубове Левски и Ботев (Пд) и на колко е самият Веселин Марешки, който иска да ги заличи.

Феновете се обединяват около мнението, че Народното събрание никога няма да приеме подобно скандално предложение.

Подобни

6 Коментара

  1. Който е тръгнал срещу отбора на народа добро не е видял! А в случая и Ботев е засегнат, така че нула шанс това безумие да се случи. Но човекът си е мутра популист.

  2. Това трябваше да се случи отдавна, но и този път няма да стане! А е задължително! Тези имена са на величия, а не разни кретени да ги отъждествяват със себе си други пък да ги псуват!

  3. Още Чудомир преди повече от половин век се изказа против такива безобразия като “Левски разгроми Ботев”! После комунистите в средата на 80-те решиха, че клубовете не могат да носят имената на герои- Левски, Ботев, Яворов, Канев Хасково, Лъсков Ямбол, Кърпачев Ловеч и ги накараха да си сменят имената. Въпросът е дали ще го приемат и ако- да, клоко време ще устискат>

    1. Задължително според кого? Една шепа лешпери, които не се интересуват от футбол. Първо се ограмотете защо и как тези клубове са се кръщавали на национални герои и след това (евентуално) може да си набавяте доводи.

      1. Всъщност “една шепа лешпери” се интересуват все още от български футбол

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker