Ботев ПловдивФутбол

Денят на Битката за Тракия!

Отборите на Ботев Пловдив и Берое се изправят един срещу друг в стотното издание на Дербито на Тракия. Срещата е днес от 18.45ч.

„Канарчетата“ започнаха с поражение новата кампания от Левски, но след това наваксаха с два последователни успеха над Септември и Етър. Междувременно заразлии все още не са усетили вкуса на загубата. Те стартираха с две ремита – срещу Славия и Лудогорец, а срещу градския си съперник Верея спечелиха първи три точки.

В щаба на домакините с контузия е Диго Кампос, а под въпрос е Иван Чворович. Междувременно не стихват слуховете около Тодор Неделев и това дали бъдещето му е на Коматево. Въпреки всичко това, очакванията са, че днес талантът на пловдивчани ще участва дейно в атаката на „жълто-черните“.

В състава на Александър Томаш най-голямата заплаха е Мартин Камбуров. Нападателят, който е недолюбван от ботевистите и заради миналото си в Локомотив Пловдив, вече има 206 гола на сметката си у нас. Освен това, статистиката сочи, че той не е пропуснал да се разпише в последните три двубоя срещу Ботев, а срещу този съперник се е разписвал общо 13 пъти.

Фактите преди мача сочат още, че пловдивчани имат положителен баланс срещу „зелените“ в изиграните 99 двубоя в шампионата досега. Победите на „канарчетата“ са 38 срещу 35 за заралии. Ремитата са 26.

А ето и още любопитни факти преди мача:

Мартин Камбуров не пропусна да се разпише в последните си 3 двубоя срещу Ботев Пд с екипа на беройци и има вече 13 гола срещу канарчетата в своята кариера (10 за първенство, 3 за купата). Шест от попаденията са с екипа на Локо Пд (две – за купата), 4 – Локо Сф (едно от тях за купата) и 3 за заралии.

Битката за Тракия ще има своето юбилейно стотно издание. Първият двубой между двата съперника е на 20 април 1958 г. в Стара Загора и завършва 3:2 за домакините. Пловдивчани имат 3 победи повече досега – 38 срещу 35.

В шампионския си сезон 1985/86 г. Берое допусна най-тежката загуба в съперничеството си с Ботев – 1:8 в Пловдив на 22 декември 1985 г.

Канарчетата се разписват неизменно във всяка от последните си 8 шампионатни срещи с беройци, в които балансът им е 4 победи, 2 равенства и 2 загуби.

В 75-ия си мач в Първа лига – срещу Етър в миналия кръг, Стивън Петков вкара 25-ия си гол, като 17 от тях са с екипа на канарчетата, но дебютният му е за Берое (на 19 октомври 2015 г. за победата с 1:0 над Пирин в Благоевград).

Даниел Кайзер спечели конкуренцията за титулярно място на вратата на жълто-черните, след като неизменно заставаше под рамката в последните 10 шампионатни двубоя на тима. В предишните 29 срещи Иван Чворович записа 26 участия за сметка на поляка.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker