Локомотив ПловдивСъбитияФутбол

Двама приятели влизат един срещу друг в битката на кръга

Когато двама добри познайници се изправят един срещу друг неминуемо следва голямо шоу. Когато обаче двамата са изключтелно верни и добри приятели, повярвайте следва наистина титаничен сблъсък! Особено когато двамата са играли рамо до рамо в едни от най-славните години на отбора, който ги превърна в легенди – Локомотив (Пд)! Подобен футболен спектакъл предстои да наблюдаваме тази вечер с марката “А” група, когато на китната и забутана в далчния северозапад “Лудогорец Арена”, един срещу друг се изрпавят Едуард Еронасян и Христо Колев…


По необичайан случайност обаче сега двамата са един срещу друг – единият като треньор на футболният хегемон в последните години у нас Лудогорец, докато другият наставник на едва крепящия се да не падне в прашаната футболна бездна Локомотив (Пд).

loko shampion edo eduart

Допълнителният заряд на този мач се трупа от факта, че Еду Ераносян печели най-големите си успехи именно начело “смърфовете”, когато 2004г. носи титлата на “Лаута”. Сега обаче времената са други и Локо се бори за своето оцеляване. Тимът няма победа след първите 4 кръга, но показа характер в домакинството на Литекс,  пребрвайки се за точката с гол в добавеното време.

В конкретният мач Локомотив (Пд) ще действа с двама нападатели в лицето на Мартин Камбуров и Зоран Балдовалиев. Вместо Йоан Ласиман, по дясното крило ще започне Димо Бакалов, който е бивш футболист на Лудогорец. Младокът Димитър Велковски пък ще играе отляво.

Лудогорец пък от своя страна се намира в ужасяваща форма, след сътресенията донесени от пълния португалски анонимник Бруно Рибейро. Иберийският треньор беше уволнен след загубата от Черно море за Суперкупата на България. Днес се очаква се като титуляри да започнат бразилцитеДжонатан Кафу и Натаниел Пимиента. От групата най-вероятно ще отпадне техният сънародник Вандерсон, който получи контузия срещу Черно море. Конгоанецът Джоди Лукоки отново ще остане на резервната скамейка, а атаката ще се води от Цветелин Чунчуков.

bashtata

Статистиката сочи, че пловдивчани никога не са вкарвали гол на Лудогорец като гост, но пък от друга страна “орлите” още нямат “суха мрежа” от началото на сезона.

Стартови единайсеторки на двата отбора:

Лудогорец (4-2-3-1): В. Стоянов; Сисиньо, Терзиев, Моци, Натанаел; Дяков, Саша; Кафу, Марселиньо, Мисиджан; Чунчуков

Старши треньор: Едуард Ераносян

Локомотив (Пд) (4-4-2): Ел Харуби; Крумов, Котев, Тунчев, Стоянов; Бакалов, Боне, Вълчев; Велковски; Балдовалиев, Камбуров

Старши треньор: Христо Колев

Главен съдия: Станислав Ставров

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker