бетано най-добър сайт за слот игри
В чужбинаДруги спортовеПловдивчани

Двама от трима пловдивчани на финал в тройния скок

Двама от тримата представители на пловдивската школа ще участват във финала на тройния скок на европейското първенство в зала „О2 Арена” в Прага (Чех).

Георги Цонов и Румен Димитров се класираха за състезанието, на което ще се разпределят медалите в дисциплината утре в 19.40 часа. Златозар Атанасов обаче отпадна след пресявката.

Цонов подобри личния си рекорд на 16.61 м още в първия опит на надпреварата. Той имаше 16.58 м от предишнoтo издание на еврошампионата в зала през 2013 г., когато остана девети. В другите си два опити в зала „О2 Арена” Цонов направи 16.10 м и 16.09 м. Той се класира четвърти в квалификацията, след като вчера загря с опити в пресявката на скок на дължина.

Димитров пък се нареди осми и стана последният атлет с място в утрешния ден в дисциплината. Той си осигури правото също с първи си опит от 16.38 м. Другите му постижения бяха 16.28 м и 16.14 м.

Атанасов започна с фаул, последван от 16.05 м и пак фаул. Резултатът му го нареди 14-и. 16.59 м е личният рекорд на Заро през сезона, като той беше с най-добро постижение от тримата ни представители. Димитров има 16.50 м, а за Цонов състезанието в Прага е първото за годината в тройния скок.

Квалификационната норма от 16.75 м премина единствено Дмитри Сорокин (Рус) – 16.76 м. Преди Цонов се вмъкнаха в подреждането Мариан Опреа (Рум) – 16.63 м, най-титулуваният в компанията Нелсон Евора (Пор) – 16.61 м. Другите финалисти са Александър Фьодоров (Рус) – 16.53 м, Пабло Торихос (Исп) – 16.51 м, и Дмитри Платницки (Блрс) – 16.44 м.

bgathletic.com

reklamaposledenХаресай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker