бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивФутбол

Двама бивши играчи на Ботев ще играят в Купата на Африка

Двама от бивши футболисти на Ботев ще играят на започващия след седмица турнир за Купата на африканските нации. Това са Феребори Доре (Конго) и Хамза Юнес (Тунис).

Като и двамата попаднаха в окончателните състави на страните си, които станаха известни в сряда.

Двамата играха в Ботев през миналия сезон във втория дял на първенството, а Хамза игра и в няколко мача от началото на този сезон.

Доре записа 17 мача и вкара 7 гола за Ботев, Хамза пък игра в 22 срещи и се разписа 8 пъти.

Хамза дойде през зимата в Ботев от Петролул и изигра 18 двубоя и вкара 6 попадения, а в началото на настоящия сезон вкара 2 попадения и изигра 4 двубоя за “канарчетата”. През лятото премина в Лудогорец. Именно с екипа на Ботев Хамза получи и първата си повиквателна за тунизийския национален отбор. До момента той има 6 мача за родината си. Хамза и Луис Соарес – Платини от ЦСКА ще са единствените представители на “А” група в турнира.

Тунис е в група “В” с отборите на Замбия, Кабо Верде и Демократична република Конго. Първият двубой на тунизийците е на 18 януари срещу Кабо Верде.

Феребори Доре все още се води собственост на Ботев, конгоанецът скандално изчезна през юни като все пак беше даден под наем в румънския Клуж. По време на престоя си в Ботев Доре вкара 7 гола в 17 двубоя и получаваше повиквателни доста често и когато беше с екипа на Ботев. Именно след една от повиквателните за квалификация в турнира за Купата на Африка той изчезна и повече не се появи в Пловдив. До момента има 14 мача и 3 попадения за националния отбор на Конго, който е един от най-изненадващите финалисти в турнира през тази година. И трите му попадения бяха в квалификациите в турнира, а две реализира когато беше играч на Ботев.

Конго е в група “А” с отборите на Габон, Буркина Фасо и Екваториална Гвинея. Първият мач на Конго е на 17 януари срещу Екваториална Гвинея.

Заб. Статистиката е за всички турнири.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker