Анализи и коментариБотев ПловдивСтатистикаФутбол

Да, този тандем наистина работи!

Тодор Неделев и Жоао Пауло сякаш са родени, за да играят един с друг на зеления килим.

Ако нещо хубаво се случва в Ботев (Пд) в последните месеци, това със сигурност е огромното количество голове, което генерират плеймейкърът на “канарчетата” Неделев и бързоногият латинохищник в нападението Пауло.

От началото на сезона в Първа лига двамата са помогнали на своя тим за реализирането на цели 28 гола.

Ботев (Пд) е четвъртият най-резултат отбор в шампионата с 27 реализирани попадения, като 11 от тях са дело на Пауло, а 7 на Тошко Неделев. Крилото има и втория най-висок брой асистенции в лигата – цели 8, а Жоао е подал на два пъти за гол на свой съотборник.

Съвместно двамата са “отбелязали” 7 попадения в първенството, като във всички случаи подавачът е Неделев, а голмайсторът Жоао Пауло. Има и едно попадение, което е реализирано след същото упражнение, но то е при победата в 1/16 финалите за Купата с 6:3 над Пирин (ГД), а така общият брой на вкараните голове отстрана на двамата скача до 8.

Изключително ефективно сътрудничество, което може да се конкурира единствено с това на Марселиньо (10 асистенции) и Клаудиу Кешеру (11 гола) от Лудогорец.

През целия месец ноември Ботев (Пд) преживя една изключително тежка криза на резултатите. Въпреки че не пропускаше да вкара почти във всеки мач, “канарчетата” неизменно губеха в четири последователни срещи. Общо пък не бяха печелили в цели 6 двубоя, което буквално свали доверието от работата на младия наставник Николай Киров.

В последния изигран кръг на Първа лига Ботев (Пд) все пак пое глътка въздух и съумя да извоюва много труден успех с 2:1 над бойкото “джудже” Верея на стадиона в кв.Коматево. Това сякаш успокои “жълто-чернтие”, че не всичко е загубено, а отборът има потенциал да се измъкне от дупката, в която изпадна след лошите резултати от последните си срещи.

Нека обаче се върнем при гросмайсторите на гола Тодор Неделев и Жоао Пауло. Въпреки слабата вариативност, късата скамейка и многото контузени в състава на Киров, в отбора на Ботев (Пд) все пак блести едно любопитно сътрудничество, което качва с три-четири йоти качеството на целия отбор.

Не е е за мислене какво щеше да бъде без тях. Представяте ли си само отсъствието дори и само на един двамата за кратък или дълъг период от време през цялата футболна есен…по-добре недейте! Българският футбол щеше да загуби много.

Иначе головете, изработени от Пауло и Тошко, започнаха да валят още след оставката на бившия вече наставник Николай Костов. В първия мач на Киров начело на тима, при победата над Нефтохимик с 2:1 на стадиона в кв.Коматево в края на месец август, Ботев (Пд) повежда още в 14-та минута. Тодор Неделев намира великолепен пас над защитата на бургазлии Жоао Пауло, който елиминира вратаря и на празна врата открива резултата за 1:0.

Следват нови два гола при домакинската победа с 4:0 над Локо (ГО) три седмици по-късно. Тогава Неделев прави две асистенции в срещата, като и двете са предназначени за Пауло.

След това идва и голът, изработен от двамата, в турнира за Купата. При победата в 1/16 финалите над Пирин (Фг) с 3:6, в средата на второто полувреме Жоао Пауло прави резултата 1:4, след нова асистенция на Тодор Неделев.

Серията продължава в следващия мач за първенство – този срещу Дунав, спечелен с 1:2. При резултата 1:1 Тошко пуска прецизен “скрит” пас по десния фланг, който е достигнат от Жоао Пауло, а останалото е история.

При равенството с Левски 1:1 в началото на ноември тандемът отново избухна, този път още в 13-та секунда на срещата. Жоао Пауло извежда “канарчетата” напред с най-бързия гол от началото на сезона, а неговият асистент отново е капитанът на Ботев (Пд) Неделев.

При домакинската загуба от Лудогорец с 1:3 преди две седмици Жоао Пауло изравнява резултата още в 9-та минута на срещата, след като крилото на “канарчетата” му пуска прецизен пас зад защитата на шампионите.

Така стигаме и до последния изигран кръг на шампионата. При резултат 1:1 Тодор Неделев отново съсича защитата на противника с остър пас по десния фланг, а топката е достигната от моторетката Жоао Пауло, който с лекота реализира 11-я си гол в първенството, носейки трите точки на своя отбор.

Като теглим чертата, ясно се вижда, че тандемът по българо-бразилска линия Неделев-Пауло е помогнал собственоръчно за спечелването на целия 16т. в актива на Ботев (Пд). 16 точки!

16 от общо 21 спечелени точки! Това си е почти целият наличен точков актив. Да, ето толкова важни за Ботев (Пд) са двамата.

TribunaPlovdiv.bg

Снимка: botevplovdiv.bg

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker