Ботев ПловдивФутбол

Градският стадион в Стамболийски промени името си на “Георги Славков”

Градският стадион в Стамболийски вече ще носи името на Георги Славков. Решението бе взето с пълно единодушие от местния общински съвет, като то влиза в сила от 24 април 2015 г. От създаването си през 1964г. досега стадионът носи името “Димитър Шакандов”

Преименуването на стадиона, на който Славков прави първите си стъпки във футбола, бе осъществено на скромна церемония, в присъствието на семейството, роднини и съотборници на легендарния футболист.

Майката на Славков получи решението на общинския съвет, а слова по адрес на големия майстор на футбола изрекоха видните фигури от историята на “Ботев” – Петър Зехтински и Иван Глухчев

Дъщерята на Георги Славков – Десислава, също взе думата, за да изкаже благодарност от името на цялата фамилия за оказаната чест и признателността, които Бенкса продължава да получава след внезапната си смърт на 21.01.2014 г.

Георги Славков е роден на на 11.04.1958г. в с.Мусомище, но когато е бил в ранната си детска възраст семейството му се мести в гр.Съединение.Там носителят на “Златната обувка” за 1981г. прави и първите си стъпки в играта, а малко по-късно е привлечен в школата на Ботев(Пд).Именно с екип на “канарчетата” той започва славния си футболен път, който го отвежда до две шампионски титли и три Купи на страната(с ЦСКА).

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker