Анализи и коментариБотев ПловдивСтатистикаФутбол

В ЦИФРИ: Ботев (Пд) опита да руши, а Славия да гради в сблъсъка помежду им

Отборът на Ботев (Пд) загуби с 3:2 от Славия в среща от 16-я кръг на Първа лига.

На Националния стадион в София “канарчетата” затвориха ужасяващия за тях месец ноември с четвъртата си поредна загуба в Първа лига и общо осма от началото на сезона.

Срещу Славия Ботев (Пд) поведе, но така и не успя да задържи аванса си, позволявайки на съперника да отбележи цели три гола във вратата на Георги Георгиев. “Жълто-черните” все пак не се дадоха без бой и реагираха с гол на Тодор Неделев, но той бе крайно недостатъчен за поредния провал на отбора през целия месец ноември.

TribunaPlovdiv.bg Ви представя статистиката от изминалата среща на “жълто-черните” срещу Славия. От нея става ясно, че домакините от София са били отборът, който в по-голяма степен е опитвал да играе конструктивен футбол.

Това се изразява както в по-големия процент притежание на топката (55% срещу 45%), така и от брой на точните удари към противниковата врата (цели 9 срещу едва 3 за гостите).

15303849_10209766274506127_1596561078_o

Любопитното в случая е, че бройката на отправените удари отстрана на двата отбора като цяло е почти равен, въпреки че и тук имаме предимство за славистите – 15 срещу 13.

Да, “канарчетата” отбелязаха два гола, но съвместно с трите точни удара, това означава, че майсторството пред вратата на съперника все още е един от елементите, които куцат сериозно в играта на Ботев (Пд).

От показателя фалове – 11 срещу 16 в полза а Ботев (Пд) – виждаме, че в момента тимът на Николай Киров не успява да изгради един перманентен стил на игра, а по-скоро опитва да руши действията на съперника и да не му позволява да играе футбол.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker