БотевФутбол

В Ботев скочиха на БФС заради програмата

Сериозно недо­волство срещу БФС има в Ботев (Пловдив). При­чината е, че „жълто-черните“ ще са единственият отбор,който за по-малко от месец, може да изиграе 8 мача.

Това се налага за­ради участието на тима и в бара­жите за седмото място, и във фи­нала за Купата. Програмата за първенство още не е съгласувана с телевизията, но се очаква отборът да играе на 17, 20 и евентуално на 27 и 31 май, а за 24 май е насро­чен финалът с Лудогорец.

Освен това на 3 юни е баражът с представителя от Топ 6 за послед­ното място в Ли­га Европа. Ако Ботев успее да стигне до този мач и евентуално го спечели, той ще трябва на стартира в турни­рите на 28 юни от първи предва­рителен кръг. Та­ка остават общо 25 дни и за по­чивка, и за подго­товка.

При положение, че „жълто-черни­те“ направят под­виг срещу Лудогорец във фина­ла, те ще си спе­челят само още две седмици, тъй като тогава евентуалното им евроучастие ще е от втори ква­лификационен кръг.

С днешния двубой и този със Славия в последния кръг на Група А от втората осмица „канарчетата“ може да изигра­ят общо 8 дву­боя за 28 дни. Като цяло обаче проблемът с малкото време за подготовка ще остане независимо кой е последният ни отбор, който ще спечели виза през баража.

Подобни

3 Коментара

  1. Жълти подлоги от този сайт, пуснете още една тема за рева на жълтите селяни! До момента са две.
    Ако не им изнася да не играят.
    Заради тях да направят първенството до август ли? Или това е рева на предварителното оправдание по-скоро?!

      1. Човки имате само вие папагали оскубани! Иначе аз ще те обладая, ама в дивия!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker