Ботев ПловдивФутбол

Вутов: Искам още един финал за Купата

На специална церемония в Пресклуб „България“ нападателят на Ботев Пловдив Антонио Вутов бе награден за най-добър играч на 17-ия кръг в Първа лига в анкетата на Пресклуба. Вутов бе с голям принос за победата на „канарчетата“ с 4:1 над Берое, като отбеляза 2 гола и получи 7 гласа от участвалите в анкетата 18 футболни треньори и специалисти, Жерсон Кабрал (Левски) е с 5 гласа, Антонис Стериакис (Славия) има 3 гласа,Янис Карабельов (Славия) е с 2 гласа, а Валери Божинов (Ботев Враца) получи 1 глас.

Антонио Вутов благодари за наградата и заяви, че отборът му ще се бори за участие в Лига Европа, а най-ефективно е това да стане със спечелването на Купата на България.

”Навлязохме в ритъм и започнахме да играем хубав футбол. Нашата цел продължава да бъде място в квалификациите на Лига Европа. Логично е да се опитаме да спечелим Купата на България, защото там ни остават четири мача без финала, а и тя дава място в Лига Европа. В първенството има още 18 срещи. Убеден съм, че може да спечелим Купата .Досега имам 2 финала – единия го спечелихме, другия го загубихме, надявам се за трети път да играя финал и отново да триумфираме”, заяви 22-годишният футболист и допълни: “Надявам се да продължа с добрите игри и да помогна на отбора да се пребори и за място в четворката на Първа лига”.

До края на есенния полусезон на Ботев му предстоят срещи с Витоша Бистрица и ЦСКА.

“Дали мачът е срещу ЦСКА или срещу Витоша е едно и също. И срещу едните, и срещу другите, ни дават по три точки за победа. Първо имаме мач срещу Витоша и после ще мислим за ЦСКА. Ще бъде много сладко да ги победим на „Армията”, но първо трябва да мислим за срещата срещу Витоша”, зключи Вутов.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker