Ботев ПловдивЛегендиФутбол

Вуйчо Ваньо става на 36 години!

Днес, 31-и август, бившият футболист на Ботев (Пд) Иван Цветков става на 36 години, научи TribunaPlovdiv.bg. Екипът на сайта му благодари от сърце за страхотната отдаденост на терена и извън него, по време на престоя си в Ботев (Пд), и му пожелава здраве, щастие и още много хубави мигове с любимата игра!

“Професора”, какво е известен Иван Цветков сред феновете на “канарчетата”, е продукт на школата на Пирин (Благоевград), но едва на 17-годишна възраст е привлечен в отбора на СК Хееренвеен в Холандия.  За “сърцата” записва 16 мача и вкарва 2 гола. През лятото на 2000г. преминава във Веендам. Още в първият си сезон Цветков показва страхотна игра, вкарвайки 18 гола. Така той става голмайстор на Ерсте дивизи, а през следващия сезон българинът отбелязва 20 попадения с бяло-синия екип.

След тези силни години, той подписва с ПЕК Зволеи, като с този отбор играе в Ередивизи (първото ниво на холаднския футбол), но за 41 мача отбелязва само 1 попадение. След като ПЕК Зволе изпадат, Иван играе за Хелмонд Спорт, където бележи 19 гола. През 2005г. преминава в Спарта Ротердам, а след това последователно играе за Сиваспор и Хазар Ленкоран в Турция и Азербайджан.

На 4-ти март 2011г. се връща в родния Пирин (Благоевград). На 2-ри април вкарва първия си гол в мач с Монтана. За едва 12 мача Иван се разписва 8 пъти. През лятото на 2011г. заиграва за Левски. Първоначално е взет за резерва на шведа Сьорд Арс, но още в първият кръг срещу Славия се разписва и затвърждава името си като на един от най-сърцатитеи и вдъхновяващи играчи в родния футбол.

През лятото на 2012г. подписва с Ботев (Пловдив), където с играта и отдадеността си се превъща в любимец на “жълто-черната” публика. При “канарчетата” Цветков играе 3 години, като през сезон 2012/2013 става играч на сезона в българския футбол. В същия сезон успява да се нареди на второ мястото в листата на голмайсторите на “А” група!

Честит рожден ден, Вуйчо Ваньо!

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker