бетано най-добър сайт за слот игри
Анализи и коментариБотев ПловдивФутбол

Всъщност, какво ще разследва БФС в неделя?!

БФС щял да следи под лупа за симулативна игра в неделя в Пловдив, където Ботев посреща ЦСКА, а двата отбора трябва да определят кой ще играе в първата шестица – Левски или “канарчетата”.

Как така изведнъж в родната централа се светнаха за подобни действия и то само дни, след като генерал Васил Василев, който се води за един от радетелите на честната игра, призна, че мачове, заклеймени като “черно тото”, могат да бъдат разследвани, но не и симулативни действия!?

Е, да, сега доста интереси са заложени на карта, особено ако Левски не попадне в първата плейофна шестица и доиграе оставащата част от сезона с мачове за здраве. “Сините” цял сезон са около критичния минимум в представянето си, а сега искат да са сред най-добрите. Предвид конкуренцията на останалите пет отбора, осигурили си място в първата половина на таблицата, тимът на Стойчо Стоев едва ли би могъл да има претенциите да гони позиция, даваща право на евротурнирите.

Ах, да, същият този Стойчо Стоев, който преди три години, когато беше наставник на Миньор Перник, изигра “Полегнала е Тодора” на “Стадиона на мира” и някак си миролюбиво падна от Лудогорец с 0:7. Е, имаше, разбира се и официална причина – “миньорци” играха с юношите в знак на протест към БФС. Същият този Съюз, който в последствие си затвори очите и остави нещата без последствие.

Същият този Съюз, който не обърна внимание на един двубой с предизвестен край – Левски – Локомотив (Мездра) 3:1, след като навсякъде предварително се тръбеше какъв ще е резултатът, фиксиран впоследствие. Странно, а?

Никой май не е обръщал и внимание на един фундаментален сблъсък през годините, този между Славия и Локомотив (София). Най-много един от мачовете в последната декада между “белите” и “железничарите” да е игран честно.

Как пък никой преди години не обърна внимание на ЦСКА – Литекс 2:3, когато “червените” трябваше да определят кой да е шампион на България? Интереси…

Странно защо никой не обърна внимание и на други факти – обещаните от Лудогорец 100 000 на Локо (Сф) още по време на лагера в Турция, за да скочат здраво на ЦСКА (друг е въпросът, че според мен “червените” загубиха напълно резонно!), както и куфарчето, предложено в съблекалнята на Берое, непосредствено преди гостуването на ЦСКА, което е било отказано от заралии!

Сега изведнъж започнаха всички да стават честни и наблюдателни, когато пряко са замесени имената на Бойко Борисов и Тодор Батков, натискащи различни хора да инвестират пари в Левски. Да, сериозен интерес има и Кирил Домусчиев, който държи правата на платения телевизионен спортен канал и за десерт получи от държавата нови 2 млн. за стадиона в Разград. Е, да, сега парвенюто е удобен на властта и е от силните на деня, които разбират от всичко и си мислят, че с появяването си по медиите със 100 грама гел на косата могат да оправят държавата. Да, могат. И я оправят! Ама го правят по начин, който е характерен за определени канали, излъчващи филми след полунощ.

Да, точно порното имах предвид! Какъвто е и българският футбол, всъщност.

Най-великата игра стигна дотук, благодарение на такива като Домусчиев, Гигов, Стефанов, Михайлов, Батков, Томов, Ганчев и компания.

Към днешна дата някак си е тъпо Тодор Батков да говори за феърплей и колко честни са на “Герена”, и как миналия сезон Левски бил направил втори ЦСКА с победата си като гост на Литекс. Мачът в Ловеч обаче беше без значение, тъй като и вторият, и третият щяха да участват в евротурнирите.

Да, няма нищо по-логично ЦСКА да загуби в Пловдив, тъй като мнозина се уповават на статистиката, а тя е следната – червените нямат победа срещу Ботев под Тепетата от 17 октомври 2009 година (1:0). От тогава насам армейците имат едно поражение и два равни, така че няма да е чудно тимът на Стойчо Младенов отново да падне, нали?

Няма нищо по-логично от това ЦСКА да падне в Пловдив, за да се случат редица неща – да продължи агонията на Левски, да ги остави извън евротурнирите в началото на новото им столетие и 101-ия им рожден ден, да провали на Батков плановете, да прецака платения канал на шерифа от Разград, тъй като ще лиши футболната аудитория от две вечни дербита и две Битки за Пловдив… Пък и е удобен момент “сините” малко да си отдъхнат от постоянния в последно време бой, който хапват на терена от вечния си съперник. Така те просто ще си спестят ново унижение.

Иво Тонков/News7

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker