Ботев ПловдивФутбол

Вкараха Росен Колев във “фризера”

Защитникът на “Ботев” (Пд) Росен Колев е напът да се превърне в дълбока резерва. 24-годишният кадър на ЦСКА вече е пети избор на треньорския тандем Петър Пенчев – Костадин Видолов за сърцето на отбраната. След подновяването на първенството Колев не попадна нито веднъж поне в групата за трите официални срещи на “канарчетата”.

До влизането на Росен във фризера се стигна след отличното представяне на останалите централни защитници, както и най-вече заради наложената от клуба политика за налагане на собствени млади кадри. Един от тези е Радослав Терзиев, който дори миналия месец получи повиквателна и за представителния отбор на България.

На “Коматево” планираха през пролетта да залагат на бележещия постоянен прогрес Терзиев и опитния Пламен Николов в средата на отбраната. Отсъстващият от терените близо година Даниел Златков обаче се завърна повече от успешно.

Дани записа официалния си дебют с “жълто-черния” екип в калното пловдивско дерби на Лаута, спечелено с 2:0 от “канарчетата”. Тогава той напълно обезличи звездата на “Локо” (Пд) Мартин Камбуров. След това Златков си партнираше с Николов и в решителния мач с ЦСКА, довел до класирането на “Ботев” в топ 6.

Така Пенчев е повече от доволен, че задачата му се усложни, след като занапред ще може да избира между Николов, Златков и Радо Терзиев, които ще бъдат главните му опции на тази зона. След Нова година специалистът използва именно тях в трите официални мача и тимът не допусна нито един гол.

Фурорът, демонстриран от възстановения след тежка операция на коляното Даниел Златков, направи французина Ромен Инез едва четвърти избор, а Росен Колев – пети. Иначе преди Нова година се заговори, че Росен Колев можеше да бъде освободен през зимата. Развитие в тази насока нямаше, след като на “Коматево” изразиха желание да задържат целия наличен състав за тежките битки до края на кампанията.

“7 дни спорт”

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв >>

Подобни

Един Коментар

  1. Росен сам си е виновен. Няма един мач изигран перфектно, прави люхове, които костват на отбора много.Прав му път, ако си намери отборче.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker