Ботев ПловдивФутбол

Виктор Голас бетонира вратата на Ботев (Пд) и спечели точката за своите в 90-ата Битка на Тракия

Редица важни спасявания на бразилския вратар Виктор Голас спасиха отбора на Ботев (Пд) от поражение в Стара Загора и запазиха крайния резултат 1:1 в 90-ата Битка на Тракия между “канарчетата” и Берое. Двата отбора изиграха един изключително динамичен мач пред многохилядната публика Под Аязмото, но краен победител така и не бе излъчен.

След тази среща “канарчетата” остават на 6-та позиция с актив от 25т., докато заралии вече са 3-ти с ти с 36т.
Три големи фигури отпаднаха от сметките за този мач – Мариян Огнянов отпадна от групата на Ботев (Пд), поради треньорско решение. В същото време Игор Джоман се контузи на последната тренировка на Берое и не бе на линия, а голямата звезда на гостите Тодор Неделев имаше проблеми с бедрото и отпада от сметките на “канарчетата”.

Началото на двубоя бе напрегнато, след като още в 8-та секунда Божидар Васев от тима на Ботев (Пд) получи жълт картон. Само минута след това провинилият се без малко да изкупи своята вина и да изведе “канарчетата” напред. Първо, Грегъри Нелсън нахлу в наказателното поле и обърна топката към Васев, но той се засуети и не можа да отправи точен удар. Медицинска помощ се оказва на защитника на Берое Венци Василев, но след нея той ще продължи мача. Хубава бърза атака на Атанас Зехиров по десния фланг, като точно преди да центрира, топката беше отбита от Радослав Терзиев в корнер. Това беше много опасно положение.

В 28-та минута Наско Милев отправи силен удар към вратата на Макенджиев, но вратарят улови перфектно. Секунди по-късно Исмаил Иса направи най-големия пропуск в мача. Той бе изведен сам срещу вратаря и го преодоля с удара си, но топката срещна гредата и впоследствие се търкулна по голлинията, преди да бъде изчистена от защитник. По старо правило когато вкараш ти вкарват.

В 32-та минута Ботев (Пд) се възползва от грешка в защитата на Берое и откри резултата. Холандецът овладя топката пред наказателното поле, но останаха съмнения, че е играл с ръка. Той преодоля трима защитници и после с прецизен удар не остави шансове на вратаря Макенджиев за 1:0. 5 минути по-късно Спас Делев не успя да изравни. Той получи топката в наказателното поле и овладя на гърди. При удара му обаче топката мина леко встрани от вратата. В 41-та минута се измъкна от защитник на Ботев (Пд) и се озова сам срещу Голас, но ударът му същио се оказа неточен. В добавеното двуминутно от рефера продължение на първата часат страничният съдия сгреши фатално. Той даде засада срещу Спас Делев, въпреки че нападателят на Берое видимо бе покрит. Ако ситуацията бе продължила бързоногото крило от село Ключ излизаше сам срещу вратаря на Ботев (Пд) и можеше да вкара. Втората част започна с натиск на Берое.

Старозагорци се опитаха да изравнят бързо, а това доведе до създаването на няколко нелоши положения пред зелените нападатели. Първо Елиаш изведе Атанас Зехиров зад защитата, който нахлу към аутлинията и пробва да шутира. Слабият му удар обаче бе отразен с лекота от бразилеца Голас. След по-активните първи 15 минути на втората част за Берое, влезлият като резерва Георги Андонов материализира усилията на своите и изравни резултата.

В 62-та минута той изпълни прекрасно един пряк свободен удар и не остави никакви шансове за реакция на Голас. В 79-та минута Рахави Кифуети влезе много остро в краката на Атанас Пенев и получи жълт картон. Малко след това Берое имаше две страхотни възможности да затвори мача в своя полза.

Първо в 81-та минута Елиаш бе намерен от Спас Делев малко пред границата на наказателното поле. Кариоката си поведе технично и стреля мощно, но неговият сънародник на голлинията на Ботев (Пд) бе застанал на точното място и изби в корнер. При изпълнението от ъгъла на игрището пък Георги Божилов бе намерен непокрит в наказателното поле, но поредното добро заставане на Виктор Голас предпази Ботев (Пд) от втори гол. В тези две ситуации заслуга за запазването на резултата имаше вратаря Голас, който прояви голямата си класа и определено спаси “канарчетата” от попадение. Правещият един от най-добрите си мачове за тима на Ботев (Пд) Грегъри Нелсън се опита да поднесе победата на своите в края, но шансът не бе на негова страна.

В 87-та минута той се отскубна от защита на домакините, но топката му избяга, а ъгълът намаля прекалено много, за да може холандецът да оправи силен удар. Той все пак щутира, но Макенджиев улови. Заслугата на Голас за спечелената точка отстрана на Ботев (Пд) се удвои, след като той успя да парира нов удар на Исмаил Иса в последната минута на редовното време. В добавеното време Голас направи още един паметен плонж. Исмаил Иса проби в наказателното поле и центрира към далечна греда, където Георги Божилов съумя да стреля от легнало положение. Там някъде обаче бе Виктор Голас, който изби и спечели точката за своя отбор.

Стартови състави на двата отбора:

Берое: Макенджиев, И.Иванов, Василев, Пенев, Ахмед (Илия Миланов 58′), Сърмов (Георги Андонов 58′), Том, Елиаш, Зехиров (Георгфи Божилов 78′), Делев, Иса Старши треньор: Петър Хубчев

Ботев (Пд): Голас, Христов, Терзиев, Гамаков (Филип Филипов 46′), Ощипко (Лазар Марин 84′), Старокин, Юсеин, Васев, Кифуети, Нелсън, Милев Старши треньор: Николай Костов Главен съдия: Вихрен Манев

100 лв. бонус от Efbet. Гледай стотици мачове на живо, играй на високи коефициенти и казино, най-бързите методи за разплащане чрез Easypay и всичко това от удобната мобилна версия на Efbet. Регистрирай се сега от ТУК >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker