Други спортовеИзвън България

(ВИДЕО) Най-популярните спортове в света

В XXI в. хората водят по уседнал начин на живот, а спортът е важна част от живота на човечеството. А кои са най-известните спортове в света? Новото видео в канала top of the tops във Vbox7.comкласира 20-те най-популярни.

20. Наскар

Това е известен състезателен спорт с коли в САЩ, но хората в другите страни не го гледат чак толкова. Гледаемостта му САЩ е висока, а състезателят Дейл Ернхат младши получава повече от 20 млн. долара на година. Можете да си представите колко опасен е този спорт.

15. Плуване

Този спорт влиза в топ 20 на най-гледаните спортове за почти всяка страна. В Олимпийския шампионат участват състезатели от САЩ, Азия, Европа и Южна Америка. Ако водата е пространството, в което се чувствате свободни, може да пробвате с плуване.

10. Хокей на лед

Най-гледаният спорт в Канада, Русия и САЩ, това е и най-популярният зимен спорт. Ако някога сте се пързаляли на кънки върху лед, тогава си представете как държите стик, с който бутате една шайба и се опитвате да отбележите точка в противниковата врата. Трудно е. Понякогастават и зрелищни боеве.

5. Бейзбол

Бейзболът е най-гледан в САЩ и Япония, като е доста популярен още в Канада, Мексико и Корея. Бухалки, топки, бягане. Правилата са лесни, а играта – интересна. Коренитенамного от звездите в този спорт се крият в Латинска Америка.

2. Баскетбол

Много известен в САЩ и Китай, както и в Европа и Южна Америка, този спорт е на крачка от върха в класацията. Финалите на НБА са излъчвани в повече от 200 страни в света. Съществуват над 200 национални баскетболни федерации.

Кой е най-популярният спорт в света и къде се нарежда вашият фаворит, проверете във видеото.

100 лв. бонус от Efbet. Гледай стотици мачове на живо, играй на високи коефициенти и казино, най-бързите методи за разплащане чрез Easypay и всичко това от удобната мобилна версия на EfbetРегистрирай се сега от ТУК >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker