Ботев ПловдивФутбол

Вечерта на “жълто-черните” Будители в любимия турнир

Днес ще бъде излъчен и последният участник на 1/4-финалите в турнира за Купата на България. Осмицата ще бъде допълнена от победителя от двойката Берое – Ботев (Пловдив). “Битката за Тракия” започва от 19:00 часа в Стара Загора.

Един от тях ще се присъедини към тимовете на Лудогорец, Черно море, Етър и Септември (София), ЦСКА-София, Локомотив (Пловдив) и Струмска слава.

Преди два месеца съперниците се срещнаха в двубой от първенството, отново под Аязмото, а домакините се наложиха с 2:1 след късен обрат. Тимът на Александър Томаш е в отлична форма и от началото на сезона има само една загуба. Ботев също влезе в добър ритъм и нареди 4 победи в шампионата, с които се доближи само на точка от Берое.

Наставникът на “канарчетата” Николай Киров може да остави на пейката Стивън Петков и да пусне на върха на атаката Антонио Вутов. Няма да е изненада, ако сред титулярите се появи Васил Шопов, който да помага в средата на терена на Тодор Неделев, Лъчезар Балтанов и Густаво Афонсо. Серкан Юсеин пък ще действа непосредствено през защитата.

Берое ще бъде без наказания Александър Цветков, а неговото място ще заеме Борислав Цонев. Юношата на Левски ще играе изтеглен до Мартин Райнов, а в по-предни позиции ще бъде изнесен Иван Минчев. Новото попълнение Владимир Гаджев ще остане на пейката. Голове отново ще се чакат от Мартин Камбуров, който ще има подкрепа по фланговете от Рубен Бригидо и Вандерсон.

Любопитен факт е, че Берое има отрицателен баланс срещу Ботев като домакин в мачове за купата – една победа и три загуби. Общо двата тима са се срещали в състезанието за втория по значимост трофей 7 пъти, като в пет от тях напред са продължавали “жълто-черните”, а два пъти – заралии.

Вероятни стартови състави:

Берое: Перниш; Бандаловски, Г. Ангелов, Хаджиев, А. Василев; Б. Цонев, Райнов; Вандерсон, И. Минчев, Бригидо; М. Камбуров

Старши треньор: Александър Томаш

Ботев (Пд): Кайзер; Жонатан, К. Димитров, Пиргов, Й. Минев; Юсеин; Неделев, Балтанов, В. Шопов, Афонсо; А. Вутов

Старши треньор: Николай Киров

Главен съдия: Николай Йорданов

Скаути на Фенербахче гледат Неделев срещу Берое

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker