В чужбинаДруги спортовеНационалиПловдивчаниТенис

България загуби от Грузия за Фед къп

България записа загуба от Грузия в последния си мач в груповата фаза на неофициалното отборно първенство по тенис Фед къп. Тимът ни, който е воден от Дора Рангелова и с Цветана Пиронкова запази мястото си в евроафриканската група I.

Дора Рангелова реши да даде почивка на Пиронкова в двубоите срещу Грузия, които бяха просто за престиж, като още вчера нашите си осигуриха оставането си в групата.

В първата среща Диа Евтимова загуби от Екатерине Горгодзе с 4:6, 4:6.

Във втората среща на сингъл Елица Костова изравни резултата след победа с 6:3, 7:6 (4) над София Шапатава.

В срещата на двойки обаче нашите момичета отстъпиха след като Диа Евтимова и Елица Костова загубиха от двойката на грузинките Оксана Калашникова и София Шапатава с 3:6, 2:6.

Така България загуби с 1:2 срещи от Грузия и завърши на 3-то място в групата си. Първото място е за Беларус, който ще играе плейоф утре за влизане в Световна група II, втори е Грузия, трета е България, а плейоф за оставане в групата ще играе Португалия.

Утре България ще играе срещу третия тим от група “В”. Като двубоят е само за престиж и определяне на крайното класиране в турнира.

reklamaposleden

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker