В чужбинаДруги спортовеНационалиПловдивчаниТенис

България водена от Дора Рангелова и с Цвети Пиронкова в тежка група за Фед къп

Стана ясен жребият за двубоите във Фед къп в нашата Европейско/африканска група 1. България ще срещне Беларус, Португалия и Грузия, а срещите са от 4 до 7 февруари в столицата на Унгария Будапеща.

Нашият капитан е Дора Рангелова, която вече няколко години води отбора, а първата ни ракета е Цветана Пиронкова. В състава са Дия Евтимова, Елица Костова и Виктория Томова.

В състава на Беларус е най-голямата звезда в турнира Виктория Азаренка, която е бивша номер 1 и два пъти носителка на първия турнир от Големия шлем Аустрелиън оупън. В момента обаче беларуската се срина в рангилстата и заради контузии и е 42-ра. Освен нея в състава са още Аликсандра Саснович, Олга Говортцова и Ирина Шиманович. Капитан е бившата тенисистка Татяна Поучек.

В състава на Португалия първа ракета е 120-та в ранглистата Мишел Де Брито известна като най-гръмогласната тенисистка. След нея са Барбара Луз, Мария Колер и Инес Мурта, капитан е Андре Лопес.

В състава на Грузия първа ракета е София Шапатава 218-та в ранглистата, останалите са Екатерине Горгодзе, Оксана Калашникова, Мириам Болквадзе, а капитан е Маргалита Шахнашвили.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker