Ботев ПловдивЛокомотив ПловдивФутбол

БФС прави “А” група най-дългото първенство в Европа – вижте какво очаква родните отбори

44 мача на отбор ще направят „А” група най-дълга в Европа.

Маратонски сезон в „А” група ще гласува днес Изпълкомът на БФС. Първият вариант за предстоящия сезон е да се играят 44 кръга при формат с 12 тима, което ще направи шампионата ни най-дълъг от всички елитни дивизии в Европа. Това означава, че отборите ще се срещнат помежду си 4 пъти. Многото срещи обаче може да дойдат в повече, тъй като някой от тимовете ни може да направи пробив в Европа. Другият вариант е с 32 кръга – 22 в редовния сезон и разделяне на две шестици. Последният е по идея на боса на Славия Венци Стефанов.

Той иска отборите да се срещат по 3 пъти, като в третата фаза има жребий за домакинството, пише ”Меридиан мач”.

Според ”Тема Спорт”, новият сезон в А група ще започне на 19 юли (събота), разбра “Тема Спорт”. Това трябва да бъде утвърдено на днешното заседание на Изпълкома на БФС, което стартира в 14 ч. Възможно е заради програмата и телевизионното излъчване първият мач да бъде изтеглен за ден по-рано.

Елитът ще е от 12 отбора, след като всички клубове ще вземат лиценз. Единствено към Марек има известни забележки, като клубът ще получи още месец, за да реши проблемите си.

baner tribuna plovdiv pod statiite-2

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Един Коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker