Ботев ПловдивТопФутбол

Бултрасите скочиха срещу болните амбиции на “втория по популярност и успехи” отбор в Пловдив

Клуб на привържениците на Ботев (Пловдив) излязоха със съобщение до пловдивската общественост, Община Пловдив, Здравко Димитров, Пламен Райчев и Пресцентър на Община Пловдив.

Бултрасите изразиха своето несъгласие и намерение на Пламен Райчев да включи искането за средства от страна на феновете на Локомотив Пловдив в писмото на Община Пловдив до Министерски съвет.

Те считат за недопустимо и несериозно в едно и също писмо да се отправя искане за отпускане на средства, необходими за изпълнението на ангажиментите на Община Пловдив по законно проведена и одобрена по съответния ред обществена поръчка, и искане за отпускане на средства, пресметнати набързо и неясно как, необходими за задоволяване на болните амбиции на феновете на “втория по популярност и успехи” отбор в град Пловдив.

ТОП Бонуси За Месеца

🎁До 300 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁 50 БЕЗПЛАТНИ ЗАВЪРТАНИЯ ЗА НОВ КЛИЕНТ🎁

Вземи бонус

Бонус Комбо - 30лв. залог БЕЗ РИСК - Ранно Изплащане и още много други са активни в Palms Bet. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁До 550 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в WINBET ползвай Партньорски код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁150 Безплатни Завъртания + до 1500 лв🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

TribunaPlovdiv.bg публикува текста без редакторска намеса:

ДО
Пловдивската общественост
Община Пловдив
Здравко Димитров
Пламен Райчев
Пресцентър на Община Пловдив

Уважаеми дами и господа,
На 16.12.2022 г. фенове на Ботев Пловдив проведоха среща с кмета на Община Пловдив г-н Здравко Димитров, зам.-кмета „Спорт, младежки дейности и социална политика” г-н Георги Титюков и зам.-кмета „Строителство и инвестиции” г-н Пламен Райчев, който се включи в конферентна връзка по телефона.

На срещата представителите на жълто-черната общност пожелаха за пореден път да получат гаранции, че парите, осигурени за довършването на стадион „Христо Ботев”, ще бъдат изразходвани максимално прозрачно, както и че заемът в размер на 12 млн. лева, изтеглен от Община Пловдив, ще бъде изразходван целево по предназначение – за цялостното изграждане на козирката на Колежа.

След проведената дискусия успяхме да извоюваме уверение от страна на г-н Здравко Димитров и г-н Пламен Райчев за следното:
1. Представените от строителя ДЗЗД „Колежа” количествено-стойностни сметки за стойността на СМР, необходими за цялостното завършване на стадион „Христо Ботев”, ще бъдат одобрени след извършването на обстойна проверка на посочените в тях количества и стойности, като ще бъде изготвен подробен анализ, с който ще бъдат запознати и феновете.
2. До 23.12.2022 г. г-н Пламен Райчев ще изготви възлагателно писмо до строителя, в което ще му укаже, че допълнителните 12 млн. лева, отпуснати с решение на Общински съвет град Пловдив, следва да бъдат усвоени целево за изграждането на козирката на стадион „Христо Ботев” – не само за металната й конструкция, а и за цялостното покриване на металната конструкция.

За съжаление няколко часа по-късно радостта от постигнатия резултат бе помрачена от прессъобщение, публикувано на интернет страницата на Община Пловдив, озаглавено „Феновете на „Локомотив” също поискаха средства за цялостното завършване на комплекса в парк „Лаута”. В него се съобщава за проведена среща на зам.-кмета „Строителство и инвестиции” на Община Пловдив г-н Пламен Райчев с фенове на Локомотив Пловдив, в резултат на която цитираме: „Той/Пламен Райчев/ допълни, че не дели привържениците на двата големи пловдивски отбора и затова в писмото от Община Пловдив до Министерски съвет ще бъде включено и искането за средства за „Локомотив“.”

Категорично възразяваме срещу заглавието на прессъобщението на Община Пловдив, което се опитва да внуши на обществеността, че феновете на Ботев Пловдив са искали отпускането на допълнителни средства за довършването на стадион „Христо Ботев”. Не феновете, а Община Пловдив, в качеството си на възложител, и ДЗЗД „Колежа” в качеството си на изпълнител по обществената поръчка за дострояването на стадиона, искат отпускането на допълнителни средства, тъй като заложените в обществената поръчка средства са в размер на 53 млн. лева, а осигурените до този момент средства са в размер на 37 млн. лева.

bet365
Категорично възразяваме и срещу намерението на г-н Пламен Райчев да включи искането за средства от страна на феновете на Локомотив Пловдив в писмото на Община Пловдив до Министерски съвет, с което ще се иска държавата да осигури средствата, недостигащи за цялостното изпълнение на обществената поръчка за довършването на стадион „Христо Ботев”. Считаме за недопустимо и несериозно в едно и също писмо да се отправя искане за отпускане на средства, необходими за изпълнението на ангажиментите на Община Пловдив по законно проведена и одобрена по съответния ред обществена поръчка, и искане за отпускане на средства, пресметнати набързо и неясно как, необходими за задоволяване на болните амбиции на феновете на втория по популярност и успехи отбор в град Пловдив.

Не сме против Община Пловдив да поиска средствата, претендирани от феновете на Локомотив, но нека това стане в отделно писмо, където да бъдат изложени отделни мотиви, обосноваващи законосъобразността на това искане.
С уважение: БУЛТРАС, КПБП, сдружение ПФК Ботев

Бонуси като за Световно: 1 млн. ако си познавач в прогнозите + Безплатни Завъртания за всеки гол

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

5 Коментара

  1. Юнак, не Ботев, а група наркоманчета купихте лиценза на Металик и направихте ново отборче – Ботевъ! Ново, не забравяй това! То няма нищо общо с Ботев, отбора с последен президент и собственик Христолов. Нямате основание да си присвоявате историята му! Помни и това! А относно Локомотив и цитирания ДВ, редно е да си изясниш какво е предшествало тази промяна, ама както Жоро Пеев ти писа – правната ти култура е нулева!… Бъди здрав!

    2
    2
  2. Не се наемаш, защото няма нищо за обясняване. То си е написано, Велбъжд заема мястото на Локомотив. Локомотив Пд остава в историята. Ботев купи лиценза на Металик и зае мястото му, а Металик остана в историята като вас. Разликата е, че Металик възстановиха съществуването си и започнаха от окръжните групи, а вие не. Не само, че нямаш правна култура, а изобщо ти липсва културата. Ниска топка си! Това няма да го разбереш.

    5
    1
  3. Чудя се на кмета защо се занимава с тези жълти олигофрени. То бива наглост, ама чак толкова. А никаквото им отборче, създадено от група наркомани на 14.02.2011 г., с лиценза на Сопот, въобще няма място в родното първенство. Те онази кочина в Коматево не могат да напълнят, а стадион за 20 хил. взели да правят, смях. И за какво им е лиценз за Европа? Да ходят във В група, там им е мястото!

    7
    4
    1. ДВ бр. 102 Вторник, 27 ноември 2001 г. Пловдивският окръжен съд на основание чл. 6 във връзка с чл. 231, ал. 3 ТЗ с решение № 4460 от 24.VII.2001 г. по ф.д. № 2527/2001 вписа промени за Професионален футболен клуб “Велбъжд” – АД: вписва ново седалище и адрес на управление – Пловдив, кв. Лаута, стадион “Локомотив”; Това е истината! Да си виждал нещо подобно за Ботев? Едно е да те закрият и на твое място да дойде друг отбор, а друго е да купиш лиценз и да запазиш идентичността си.

      4
      1
      1. Педал, ти очевидно нямаш грам правна култура! Не се наемам да ти обяснявам какво значи това, което си цитирал. А относно закриването – Ботев бе ликвидиран и заличен в Търговския регистър. Абе я върви да пасеш патките на село!…

        1
        5

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker