Ботев ПловдивТопФутбол

Брутална агресия в Пловдив! 30 фенове на Ботев пребили с бухалки и метални тръби 6 фена на Локо

Преди около два дни бе разгледано дело за брутална агресия в Пловдив. Това съобщиха от пресцентъра на Районен съд. Историята включва 30-ина фенове на Ботев (Пд) и шестима такива на градския съперник – Локомотив.

Подсъдими по делото са М.И.М. и Х.И.И и двамата с повдигнато обвинение за престъпление по чл.131, ал.1, т.12, вр. чл.129, ал.2, вр. ал.1 вр. чл.20, ал.2 от НК, за това, че на 25.02.2018 г., около 21,50 ч. в Пловдив, на кръстовището на бул. “Дунав“ с ул. “Васил Левски“ по хулигански подбуди, в съучастие между двамата и с други неустановени лица, всички като съизвършители, причинили средна телесна повреда на С.Г.Д., изразяващи се в линейно счупване на черепния покрив; счупване на основата на черепа; наличие на въздух в кухина, кръвоизлив под твърдата мозъчна обвивка, причинили разстройство на здравето, временно опасно за живота по смисъла на чл.129 от НК.

По данни в обвинителния акт на 25.02.2018 г. около 17.30 часа група привърженици на футболен клуб “Локомотив“ – Пловдив, посетили футболен мач в София. След като футболната среща приключила групата, в която бил и пострадалият, потеглили от София към Пловдив с микробус. В микробуса освен пострадалия С.Г.Д. пътували още 5 човека.

По същото време група привърженици на футболен клуб “Ботев” – Пловдив, около 70 човека, се били събрали в клуба си, находящ се до стадион “Ботев“ в Пловдив. Сред тях били обвиняемите М.И.М. и Х.И.И., както и други неустановени лица. Там привържениците на футболен клуб “Ботев” решили да причакат в засада и да нанесат побой на прибиращите се в града привърженици на футболен клуб “Локомотив” Пловдив.

За целта се въоръжили с подръчни средства – дървени пръти, метални тръби и бухалки. Поставили си маски на лицата, за да не бъдат разпознати и се отправили към Голямоконарско шосе, за да причакат микробуса на феновете на “Локомотив”.

Дотам се придвижили с 6-7 пълни с хора автомобила. Докато чакали на Голямоконарско шосе, видели микробуса на феновете на футболен клуб “Локомотив”, последвали го и щом микробусът достигнал района на кръстовището на бул. “Дунав” с ул. “Васил Левски”, спрял на самото кръстовище на червен светофар.

Точно тогава от двете страни и зад микробуса спрели автомобилите на привържениците на “Ботев” и обградили микробуса. Пострадалият отворил страничната врата, слязъл от него и се отправил към лекия автомобил, управляван от обв. М.И.М., който междувременно вече бил излязъл навън.

Наближавайки предната част на спрелия автомобил, бил нападнат в гръб от обвиняемия М.И.М. Последният се хвърлил на гърба му, за да го повали на земята. Пострадалият загубил равновесие и се наклонил напред. В този момент той бил ударен по главата с метална тръба от другия обв. Х.И.И, като в резултат на нападението паднал на пътното платно.

Тогава двамата обвиняеми му нанесли още удари с ръце и крака по главата и тялото. Други привърженици на “Ботев” също се присъединили към подсъдимите и също нанесли на пострадалия удари с ръце и крака в главата и тялото, докато е бил повален.

В същото време, останалите пътници от микробуса на привържениците на “Локомотив” слезли от него и били нападнати от привърженици на “Ботев”, които имали значително числено превъзходство. Взаимно започнали да си нанасят удари, в резултат на което пострадали още двама души от привържениците на “Локомотив“.

Едновременно с това, останалата част от привържениците на “Ботев” започнали да нанасят удари и по купето на микробуса с дървени пръти, метални тръби и бухалки.

Делото е насрочено за разпоредително заседание.

bet365 Обнови Своето Казино Със Стотици Любими Игри и Бонус за Нов Клиент

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker