Ботев ПловдивФутбол

Ботев ще се връща на победния път при завръщането си на “Лазур” (превю)

Ботев се завръща на стадион “Лазур”, който през това лято донесе много радостни мигове на тима в двубоите от Лига Европа. В среща от 5-ия кръг на News 7 футболно първенство “канарчетата” гостуват на Черноморец. Двубоят е изключително важен, защото “акулите” записаха три поредни загуби, а Ботев загуби изненадващо от у дома от Любимец миналия кръг.

Черноморец игра доста зле в последните си два двубоя, като допусна обрат в градското дерби срещу Нефтохимик в последните 15 минути, а след това загуби и от тимът на Локомотив София, който също е много колеблив от началото на сезона. След много пропуски Ботев изненадващо загуби от Любимец у дома през миналия кръг и сега “канарчетата” ще направят всичко възможно да се върнат на победния път. Ботев също не успя да спечели последните си два мача, освен загубата от Любимец в 3-ия кръг пловдивчани направиха 0:0 с Литекс в Ловеч.

Димитър Димитров и Станимир Стоилов са много добри приятели, като Мъри на няколко пъти е споменавал, че се е учил именно от Херо. Двамата вече се срещнаха един път, от както Стоилов пое Ботев. На 15 март тази година Ботев победи с 2:1 на “Лазур”.

Ботев ще излезе с всичко най-добро за двубоя срещу Черноморец, като в състава се завръщат Веселин Минев, Йордан Христов, Бобан Грънчаров, които не играха срещу Любимец. Единствената въпросителна пред Мъри е дали да пусне Валери Домовчийски на върха на атаката или отново скритата деветка да бъде Анисе.

В състава на Черноморец има кадрови проблеми най-новото попълнение Мохамед Соли е с хронична травма и отпада за двубоя. Юсеф Уатара няма да играе, след като още не се е завърнал за двубоя на националния отбор на Буркина Фасо. Гаел Н’лундулу беше пратен при юношитe, а Милчо Ангелов е с юношеския национален отбор.

Трайно контузени в състава на Ботев са Вандер и Иван Цветков, които ще са извън терените още известно време. Вандер може да се завърне за двубоя срещу ЦСКА на 1 септември, а Иван Цветков най-вероятно ще е готов за градското дерби с Локомотив в средата на септември.

Любопитни факти преди двубоя:

– Бобан Грънчаров ще стане чужденецът с най-много мачове за Ботев. Македонецът има до момента 36 срещи за “жълто-черните”, като вече се изравни с аржентинеца Мауро Алегре, който беше до момента чужденецът с най-много двубой за Ботев.

– Ботев ще играе за 5-ти път на стадион “Лазур” през тази година. Първата среща беше на 15 март от първенство срещу Черноморец, двубоят беше спечелен с 2:1 от “жълто-черните”. Последваха три двубоя през това лято на “Лазур” от Лига Европа. Срещу Астана – 5:0, Жрински Мостар – 2:0 и Щутгарт 1:1. Ботев няма загуба на стадиона през тази година и записа 3 победи и едно равенство при голова разлика 10:2.

– Бившите играчи на Ботев Петър Атанасов и Николай Павлов ще се изправят срещу бившия си отбор. В състава на Ботев също има бивши “акули” това са Костадин Дяков и Анисе Абел.

– Черноморец няма победа срещу Ботев в последните три официални двубоя между двата тима. “Канарчетата” отстраниха “акулите” в турнира за Купата на България през сезон 2011/2012 с 2:1, а през миналия сезон пловдивчани удариха два пъти бургазлии с 2:0 в  Пловдив и 2:1 в Бургас.

– Черноморец е в серия от три поредни загуби.

Вероятни състави:

Черноморец: Ник Дашев, Чико, Траян Траянов, Венелин Филипов, Оливейра, Лъчезар Балтанов, Карлос Фонсека, Нажиб Аммари, Жереми Манзоро, Маркиньо, Петър Атанасов

Ботев: Адам Стаховяк, Йордан Христов, Бобан Грънчаров, Сивард Спрокел, Веселин Минев, Томаш Иршак, Борис Галчев, Тодор Неделев, Ромарио Кортзорг, Мариян Огнянов, Анисе Абел

Съдия: Николай Йорданов

Стадион: Лазур, Бургас

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker