Ботев ПловдивДюшЛокомотив Пловдив

Ботев с класика срещу Локо на “Лаута” в дербито при U17

Ботев постигна поредната си победа над градския съперник Локомотив от началото на сезона. В мач от Елитната юношеска група до 17 години “канарчетата” удариха с 3:0 “смърфовете” насред “Лаута”.

Резултатът напълно отразява показаното от двата отбора на терена. Докато “жълто-черните” се стремяха да играят красив и атакуващ футбол с подавания по земя, то домакините се опитваха до всякакъв начин да накъсват играта и разчитаха изцяло на изритани топки в предни позиции. Това бе и първи мач за ботевистите с новите фланелки, щамповани с логото на фирма “Филкаб”.

Двубоят, който се игра на т.н. “кошара” в парк “Лаута”, започна с минута мълчание в памет на нелепо загиналите момчета при катастрофата в ЖК “Тракия” в неделя. Двата отбора започнаха сковано срещата и в първите 10-ина минути по-скоро се разузнаваха, отколкото да нападат сериозно. В 12-ата минута Яшар Байрам центрира към Исмет Рамадан, който засече с глава, но в аут. 3 минути по-късно “жълто-черните” повториха упражението, като този път изпълнители бяха Петър Чалъков и Атанас Ташолов, но ударът на защитника отново бе неточен.

С течение на времето “канарчетата” взеха траен контрол върху топката. В 23-ата минута Исмет Рамадан шутира от 20 метра, а топката мина покрай вратата в аут. В 26-ата минута, при първата си сериозна атака, “черно-белите” стигнаха до попадение, но то бе отменено заради засада. В 30-ата минута Яшар Байрам получи топката по лявото крило и в опита си за центрира я прати в далечния ъгъл на вратата, откривайки резултата – 0:1. В 37-ата минута Исмет Рамадан направи впечатляващ пробив, при който пое топката от центъра на терена, преодоля няколко защитника и от границата на наказателното поле стреля, а топката мина на сантиметри от страничната греда.

След почивката ситуацията на терена не се промени значително. В 46-ата минута домакините изпълниха ъглов удар, при който няколко играча в “черно-бяло” се разминаха с топката в опасна близост от вратата на Ботев. В 48-ата минута Иван Михайлов проби отдясно и намери в наказателното поле непокрития Исмет Рамадан, но ударът на нападателя мина над вратата. В 51-ата минута Атанас Ташолов засече с глава центриране от ъглов удар, но коженото кълбо мина над напречния стълб.

В 53-ата минута момчетата на Иван Цветанов направиха поредния си невероятен пропуск. Йосиф Табаков изпълни свободен удар от 30 метра, вратарят на “смърфовете” не се намеси убедително и топката се озова в Яшар Байрам, който от няколко метра абсолютно необезпокояван избърза и прати топката право в тялото на стража. В 55-ата минута неприятна контузия получи вътрешният полузащитник Иван Михайлов, който бе заменен принудително от Иван Кирев. В 70-ата минута Исмет Рамадан проби по дясното крило, навлезе в наказателното поле на “черно-белите” и с плътен диагонален удар прати топката за втори път в мрежата на “смърфовете”. В 75-ата минута Милко Георгиев получи топката по левия фланг и центрира към Йосиф Табаков, който засече с глава и топката се насочи към вратата, а в опита си да изчисти коженото кълбо защитник в “черно-бяло” го прати в собствената си врата.

academy.botevplovdiv.bg

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

2 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker