бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивДюшФутбол

Ботев (Пд) U19 с труден успех над Септември

Юношеският отбор на Ботев (Пд) до 19 години взе трудна, но заслужена победа с 2:0 над столичния Септември. Срещата от 30-я кръг на Елитната юношеска група до 19 години се игра на един от естествените терени на базата в “Коматево” и не привлече голям зрителски интерес, като се проведе пред не повече от 40 зрители.

“Жълто-черните” подходиха лежерно към двубоя и не демонстрираха познатото си лице.”Канарчетата” трябваше да изиграят последните 25 минути с човек по-малко, след като втори жълт и респективно червен картон получи десният бек Здравко Дерменов. Този червен картон е под номер осем в актива на пловдивчани от началото на сезона.

В 5-ата минута Виктор Пенчев стреля от 20 метра, но вратарят на гостите внимаваше и спаси. В 18-ата минута Исмет Рамадан центрира отдясно, Милко Георгиев продължи към Пенчев и той от няколко метра стреля, но ударът му бе неточен. В 26-ата минута Милко Георгиев отправи диагонален удар и стражът на септемврийци изби в корнер. При последвалия ъглов удар се получи кратко разбъркване, в което най-съобразителен се оказа Исмет Рамадан и крилото с удар от 5-6 метра откри резултата – 1:0.

Втората част стартира по възможно най-добрия начин за “канарчетата”. В 49-ата минута Иван Кирев получи топката пред наказателното поле и с удар по земя прати топката в мрежата за 2:0. След това попадение “жълто-черните” предоставиха инициативата на своите гости и те започнаха да редуват положения пред вратата на Симеон Симеонов. В 54-ата минута столичани отправиха удар към вратата на “жълто-черните”, но кълбото прелетя встрани.

В 61-ата минута гредата се оказа последна преграда пред това резултатът да бъде намален, след като центриране от свободен удар бе засечено от воле от играч на Септември, а кълбото се отклони от страничния стълб. В 66-ата минута, след изпълнение на корнер, защитата на Ботев заспа и нападател стреля от няколко метра, но Симеон Симеонов се намеси великолепно и изби с крак.

Секунди по-късно Здравко Дерменов направи фаул в половината на “жълто-черните” и получи втори жълт картон, като остави отбора си с човек по-малко. В 72-ата минута гостите пропиляха нова добра възможност, като центриране отдясно бе засечено от играч в “бордо”, но топката не намери рамките на вратата, въпреки удара на не повече от 5 метра от вратата. В 83-ата минута Атанас Куманов бе изпуснат от защитата на гостите и остана сам срещу вратаря, но ударът му премина встрани от вратата. Малко преди края Виктор Пенчев също се озова очи в очи със стража, прехвърли го триково и топката се насочи към непокрития Атанас Пашалиев, който на 6 метра от вратата не успя да засече кълбото.

По този начин Ботев събра актив от 57 точки и е на 3 от лидера Лудогорец преди изиграването на останалите мачове от кръга. В следващия кръг предстои пловдивско дерби срещу Локомотив, като мачът е на 8-ми май от 16:30ч. на стадиона в парк “Лаута”.

Източник: botevplovdiv.bg

100 лв. бонус от Efbet. Гледай стотици мачове на живо, играй на високи коефициенти и казино, най-бързите методи за разплащане чрез Easypay и всичко това от удобната мобилна версия на EfbetРегистрирай се сега от ТУК

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker