Ботев ПловдивФутбол

Ботев (Пд) стартира със загуба проверките преди мачовете от Европа

Отборът на Ботев (Пд) загуби първата си контрола от подготвителния лагер в Банско.

“Канарчетата” отстъпиха с 0:1 na носителя на Купата на Македония Пелистер. Единственият гол в срещата вкара Цветановски в 80-та минута за тима на македонците.

Участие в спаринга за пловдивчани не взеха защитникът Радослав Терзиев и младият 16-годишен талант Крис Добрев. Иначе Николай Киров заложи на всичко най-добро в началото на мача.

Привлечените преди няколко дни Йордан Минев и Тони Тасев стартираха от първата минута. Пламен Димов също бе тестван още с началния съдийски сигнал и бе в центъра на отбраната редом до Виктор Генев. Напред действаха Неделев, Тасев и Косоко, които така и не измислиха нищо интересно пред врата на противника, не успявайки да помогнат на своя отбор да започне новия сезон с по-приличен резултат.

“Жълто-черните” бяха по-активни през първата част, но така и не стигнаха до опасно положение пред вратата на македонците. Още в 7-ата Лъчезар Балтанов бе изведен на стрелкова позиция в наказателното поле, но вратарят на македонците отрази удара на капитана.

В 21-ата Тодор Неделев получи пас от Данчо Минев и стреля мощно, но отново стражът на противника реагира добре и отрази удара. Шест минути по-късно пак вратарят на Пелистер се прояви след опасен шут от фаул на Неделев.

Удари на Тасев и Неделев профучаха край гредите, а опит на Косоко бе блокиран и така въпреки по-активните си действия носителите на Купата на България не успяха да материализират игровото си превъзходство.

В самия край на полувремето Пелистер също можеше да отбележи след центиране от свободен удар, но топката мина встрани от вратата.

На почивката Николай Киров направи 7 промени. Даниел Кайзер замени Чворович на вратата, Кристиан Димитров зае мястото на Димов в центъра на защитата, а Лазар Марин това на Минев като ляв бек. Серкан Юсеин и Алваро Юлиано влязоха на позициите на Балтанов и Меледже, Крум Стоянов заигра като ляв външен халф. Тасев отстъпи мястото си на Исмет Рамадан, а на терена останаха само Цветомир Панов, Виктор Генев, Тодор Неделев и Фелипе Бризола.

През второто полувреме македонците изравниха играта и пловдивчани нямаха добри голови шансове. В 80-ата минута след грешка в “жълто-черната” отбрана младият нападател на Пелистер Матей Цветановски се озова очи в очи с Кайзер и с удар покрай вратаря вкара единствения гол в мача за 0:1, а в заключителните минути тимът от град Битоля пропусна да удвои резултата и така “канарчетата” записаха загуба в първата от трите си предсезонни контроли.

Утре “канарчетата” чакат жребия и своя първи съперник за първия предварителен кръг на Лига Европа. Тегленето на отборите е от 14:00ч., като информация за него ще можете да получите първо в TribunaPlodiv.bg.

Стартови състави на двата отбора:

Ботев (Пд): Иван Чворович, Йордан Минев, Пламен Димов, Виктор Генев, Цветомир Панов, Меледже, Лъчо Балтанов, Фелипе Бризола, Тони Тасев, Тодор Неделев, Омар Косоко

Пелиестер: Петровски, Тошевски, Бойович, Ковачев, Миленковски, Митко Илиев, Марковски, Петров, Силва, Лукас и Илиевски.

Подобни

Един Коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker