Ботев ПловдивСъбитияФутбол

Ботев (Пд) се връща на победния път срещу Монтана

След точно месец странстване по терените из страната, днес отборът на Ботев (Пд) се завръща на Коматево за важната среща от 29-я кръг на “А” група срещу Монтана. В късния следобед момчетата на Николай Костов излизат с повишено настроение и повишена концентрация, за един от двубоите, които неминуемо влизат в графата “задължители” за “канарчетата”.

Последният домакински мач на Ботев (Пд) бе на 13 март тази година, когато селекцията на Костов се наложи над Черно море с 3:1. От този двубой обаче “канарчетата” не са усещали радостта от победата, като нанизаха две поражения срещу фаворитите за челните места в шампионата – Лудогорец (1:0) и Левски (3:0).

topkaПодкрепи Ботев със страхотните коефициенти на Betfair. Десетки залози на живо за двубоя, Cashout и бонус от €30. Виж повече и се регистрирай от ТУК.

В състава на домакините Диниел Златков може да направи своя дебют от месец декември насам, когато влезе в лазарета поради контузия в кръста. Очаква се именно той да бъде партньор на Радослав Терзиев в сърцето на защитата. След като тимът се раздели с Пламен Николов, Костов страда от сериозна липса на идеи и възможност за ротации в тази зона на игрището, като е принуден да върти Терзиев с Филипов и Гамаков. Отляво се завръща Игор Ощипко, който не успя да помогне на своя отбор в предишния мач срещу Левски. Той бе наказан с това да пропусне една среща, заради получения червен картон в мача с Лудогорец.

Стабилните от началото на сезона Серкан Юсеин и Лъчо Балтанов ще оперират в центъра на терена, докато по крилата ще действат Тодор Неделев и Рахави Кифуети. Николай Костов може да избира дали да остави Серкан като единствената спойка между защитната и халфовата линия и да внедри енергичния Балтанов в четворка с Кифуети, Неделев и Нелсън зад нападателя Милев, или да играе със схема 4-2-3-1, когато изнесен напред ще бъде само младият юноша на тима Наско Милев, а зад него ще действат единствено Неделев, Кифуети и Нелсън.

Ротацията в атака също може да бъде основен коз за спечелването на трите точки. Срещу Лудогорец и Левски Николай Костов експериментира с пускането на Милев като централен нападател, връщайки бързоногия Грегъри Нелсън на крилото. Поради по-голямата класа на съперниците обаче топки от центъра на терена към атакуващите футболисти на Ботев (Пд) почти нямаше, което някак разстрои идеята на старши треньора да пробва какво би станало, ако се направи подобна рокада.

Днес е идеалният момент да видим дали талантливият Милев има качествата да води атаката на Ботев (Пд) в следващите месеци (или години) или огромното напрежение отново ще се окаже най-голямото препятствие пред израстването на надарените футболисти в България.

Срещата за Ботев (Пд) пропускат контузеният Божидар Васев и наказаният Орлин Старокин (натрупани картони).

Иначе в исторически план Ботев (Пд) и Монтана имат скромен актив от срещи по между си. В 13-те двубоя на ниво “А” група двата тима имат абсолютен паритет в победите – по 5. Като домакин обаче “жълто-черните” са допуснали едва 1 загуба от днешния си опонент (в 5 пет срещи), така че позитивните емоции, с които трябва да влезе Ботев (Пд) в двубоя днес са факторът, който може да ги изведе до трите точки.

Преди началото на тази среща Ботев (Пд) се намира на 7-о място с актив от 28т., докато гостите са последни със 17т.

Двубоят започва в 17:15ч., като него можете да следите НА ЖИВО в сайта TribunaPlovdiv.bg!

Вероятни стартови състави:

Ботев (Пд): Голас, Христов, Златков, Терзиев, Ощипко Юсеин, Кифуети, Балтанов, Неделев, Нелсън, Милев

Старши треньор: Николай Костов

Монтана: Иванов, Пашов, Михов, А.Георгиев, Хубчев, Боне, Генчев, С.Георгиев, Ив.Стоянов, Коконов, П.Атанасов

Старши треньор: Емил Велев

Снимка: sportal.bg

100 лв. бонус от Efbet. Гледай стотици мачове на живо, играй на високи коефициенти и казино, най-бързите методи за разплащане чрез Easypay и всичко това от удобната мобилна версия на EfbetРегистрирай се сега от ТУК >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker